Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un mare fizician american crede că omul este centrul Universului

250

blankVorbeam într-un articol de acum o lună despre “universul participativ al lui Wheeler” (https://www.lovendal.ro/wp52/universul-participativ-al-lui-wheeler-fiecare-din-noi-ne-cream-propriul-univers-atat-in-prezent-cat-si-la-inceputul-big-bangului/) în care acest fizician american spunea că există argumente teoretice foarte serioase care ne permit să presupunem că un observator uman nu dă naştere doar universului prezent, ci şi stării acelui univers cu miliarde de ani înainte de naşterea observatorului.

Dar cine este John Wheeler? El este recunoscut drept unul dintre cei mai mari fizicieni din ultimele decenii. Într-un articol din “The Intellectual Digest”, publicat în iulie 1973, el spunea următoarele:

“Nicio teorie a fizicii care se ocupă numai de probleme de fizică nu va putea vreodată să explice fizica. Eu cred că, pe măsură ce continuăm să încercăm a înţelege universul, încercăm să înţelegem şi omul. Astăzi cred că începem să bănuim că omul nu este o rotiţă minusculă, lipsită de fapt de importanţă în funcţionarea unei maşinării uriaşe, ci că există o legătură mult mai intimă între om şi univers decât ne închipuiam până acum. Doar dacă vom recunoaşte această legătură vom fi capabili să mergem înainte în elucidarea unora dintre problemele cele mai dificile cu care ne confruntăm. Toţi cei care privesc lucrurile din acest punct de vedere nu pot să nu se întrebe dacă nu cumva particulele şi proprietăţile lor sunt legate în aşa fel încât să facă posibilă existenţa omului. Omul, începutul analizei, şi tot omul, sfârşitul ei -pentru că lumea materială este, într-un sens profund, legată de fiinţa umană.”

Orgoni Crystal