Un expert în entomologie avertizează: Apocalipsa insectelor e aproape! Dispariţia masivă a lor poate ameninţa şi viaţa pe Terra…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Într-un interviu extraordinar oferit site-ului hotnews.ro, specialistul în entomologie, Adrian Runicănescu, face câteva afirmaţii şocante, care ar trebui să constituie un puternic semnal de alarmă pentru oameni.

Iată câteva dintre acestea:

* Există un experiment în care se prezintă cum arăta parbrizul unei mașini care mergea printr-un loc natural în 1970, cum arăta în 1980 și cum arăta în 2000. Erau din ce în ce mai puține insecte strivite pe parbrizul mașinii. În ritmul acesta s-ar putea să fim în situația ca in 2025 mașina să nu mai aibă nici măcar șofer. Dacă aceste insecte vor dispărea vom dispărea și noi și va rămâne parbrizul curat și fără șofer în partea cealaltă.

* Insectele reprezintă între 54-70% din totalul de specii vii (…) Fiecare din aceste specii are un rol foarte bine definit în viața planetei denumită Biosfera. Și, dacă ar fi să comparăm cum funcționează lumea vie a Terrei cu un ceasornic elvețian extrem de precis și extrem de complicat, fiecare a doua și a treia rotiță dințată din mecanismul lui este o insectă. Dispărând aceste insecte ar dispărea legătura dintre toate celelalte ființe vii și s-ar întrerupe circuitul materiei în natură.

Desigur, există insecte dăunătoare asupra culturilor agricole (ca, de exemplu, lăcustele), iar numărul acestora ar fi bine să fie redus şi ţinut sub control. Dar există şi insecte absolut necesare vieţii, ca albinele. Atât de necesare sunt vieţii încât Albert Einstein a spus odată că dacă albinele ar dispărea brusc de pe Pământ, atunci omenirea ar mai avea doar 4 ani la dispoziţie pentru a supravieţui.

Cauza principală a dispariţiei unor insecte (care ar putea afecta ciclul vieţii pe Pământ) este cunoscut: folosirea pe scară largă a unor insecticide pentru protejarea culturilor agricole, insecticide care conţin substanţe chimice ce pot face şi „victime colaterale”. De exemplu, un studiu despre agricultura Angliei arăta că datorită folosirii insecticidelor multi-insecte au dispărut şi specii de păsări.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock