Uluitoarea legătură a enigmaticului conte St. Germain cu Rothschild şi cu Dracula


Cei care l-au cunoscut pe contele de St. Germain l-au caracterizat șarlatan sau magician nemuritor. Nimeni nu i-a aflat vreodată adevăratele origini. Unii susțineau că acest om incredibil ar fi fost, de fapt, cel de-al treilea fiu al lui Leopold George, care, la rândul lui, era cel de-al treilea fiu al Principelui Francisc al II-lea al Transilvaniei și al Charlottei Amalie de Hesse-Reinfels. Alţii spun că St. Germain era, în realitate, prințul Rakoczi al Transilvaniei și fusese educat de ultimul duce de Medici. Deoarece contele pretindea că ar fi descoperit secretul nemuririi, probabil că amintirea lui a generat unele dintre legendele despre contele Dracula.

Alții spuneau că el era fiul regelui Portugaliei, în vreme ce alții afirmau că nu era decât odrasla unui evreu portughez care vagabonda prin lume; potrivit altor relatări, ar fi fost fiul unui doctor din Strasbourg, pe nume Daniel Wolf. O relatare susținea chiar că el s-ar fi născut din legătura amoroasă dintre o prințesă arabă și un șarpe.

Indiferent cine ar fi fost el, contele de St. Germain, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai eficace spion din epoca lui. El a apărut pentru prima oară la Londra în jurul anului 1743; după doi ani, a fost arestat sub acuzația de a fi spion iacobit, dar a fost eliberat mai târziu.

Părăsind Londra, contele a călătorit în Germania și Austria. În cursul acestei călătorii l-a întâlnit pe Mareșalul de Belle-Isle, ministrul de război al Franței, care l-a prezentat Curții franceze. Acolo, St.Germain a dobândit o mare popularitate, pretinzând că trăise timp de câteva secole, după ce a descoperise „Elixirul Vieții”, o formulă ce l-ar fi ajutat să dobândească nemurirea fizică. Contele le-a spus curtenilor că fusese unul dintre invitații de la nunta de la Cana Galileii, atunci când Iisus a prefăcut apa în vin, și că o cunoscuse personal pe Cleopatra, regina Egiptului.

Cunoștințele lui de istorie erau extraordinare, el putând oferi amănunte ale unor evenimente ce i-au uluit și pe cei mai erudiți dintre istorici. Voltaire a declarat odată că St. Germain era un om ce cunoștea tot ce se putea cunoaște la acea vreme.

St. Germain pretindea c-ar fi deținut secretele înlăturării defectelor din diamante și ale transmutării diferitelor metale. Regele Ludovic al XV-lea i-a oferit un laborator pentru a-și continua experiențele din domeniul alchimiei, dar i-a încredințat și misiuni secrete cu caracter diplomatic și de spionaj.

În 1762, contele a călătorit la St.Petersburg, unde a asistat la înscăunarea fiicei unui prieten – prințesa de Anhalt-Zerbst – pe tronul Rusiei, imediat după moartea lui Petru al III-lea. Fiica prietenului său a devenit cunoscută sub numele de Ecaterina cea Mare.

În timpul șederii lui în Germania, în 1774, St. Germain a locuit o vreme împreună cu ducele Wilhelm al IX-lea de Hesse. Probabil că în acel timp St. Germain i-a împărtășit secretele sale atât lui Wilhelm, cât și consilierului său financiar, Mayer Rothschild. Având în vedere deosebitul interes manifestat de Rothschild atât față de obiectele antice, cât și față de Cabala evreiască, ne putem imagina cât a fost de fascinat de cunoștințele lui St.Germain în domeniul ezoterismului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO