Sunt îngerii din Biblie extratereştri? O enigmă la care se poate găsi un răspuns…


Imagine: pxhere.com (Commons Creative – free)

Sunt îngerii din Biblie extratereștri? Cel mai adesea, această afirmație vine de la necreştini, în special de la cei care susţin punctul de vedere al teoriei astronauților antici. Însă, această teorie care se încearcă a fi argumentată cu versete din Biblie este una incoerentă, întrucât se iau doar unele versete, şi se ignoră tot textul biblic în ansamblu.

Luând Scriptura în ansamblu, s-ar vedea mari probleme în a identifica îngerii din Biblie cu extratereştrii. În primul rând, îngerii nu au trupuri fizice propriu-zise (cum au extratereştrii, vezi cazul de la Roswell din 1947), ci doar trupuri imateriale. Biblia ne spune că îngerii sunt nemuritori și nu au o durată de viață determinată. De asemenea, îngerii nu se pot reproduce asemenea oamenilor sau extratereştrilor (apropo de mai multe mărturii, care vorbeau despre ingineria genetică presupusă a extratereştrilor). Îngerii din Rai nu au nevoie de reproducere, pentru că sunt nemuritori. „Căci atunci când se vor scula din morţi, nici nu se vor mai însura, nici nu se vor mai mărita, ci vor fi ca îngerii din ceruri” (Marcu 12:25)

În ceea ce privește îngerii care au căzut, așa cum este descris în cartea lui Iuda, dacă sunt ținuți în lanțuri veșnice, ar fi de la sine înțeles că acei îngeri ar trebui să fie și ei nemuritori. Iar pe îngerii care nu şi-au păstrat poziţia, ci şi-au părăsit propria locuinţă, pe aceştia El i-a păstrat în lanţuri veşnice, în beznă, pentru ziua cea mare a judecăţii”. (Iuda 1:6)

În al doilea rând, îngerii („mal’akim” în limba ebraică) sunt întotdeauna reprezentați în formă umană. Vorbind doar despre îngeri, nu există niciun „mal’ak” descris în formă non-umană. Desigur, există serafimi şi heruvimi, care apar în manifestări non-umane, dar chiar și aceștia nu se aseamănă cu aspectul ființelor extraterestre, aşa cum au fost ele arătate în diverse povestiri de răpiri extraterestre.

În al treilea rând, îngerii nu sunt niciodată descriși ca având nevoie de o navă zburătoare pentru a călători dintr-un loc în altul. Ei ar fi descrişi ca ființe extradimensionale, mai degrabă decât fiinţe extraterestre. Anumite versete descriu care și îngeri împreună (Carele lui Dumnezeu sunt cu miile şi cu miile de mii. Stăpânul vine în ele din Sinai, în Lăcaşul Lui cel sfânt” – Psalmi 68:17) (Apoi Elisei s-a rugat zicând: „O Doamne, deschide-i ochii ca să poată vedea!” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului şi el a putut să vadă muntele plin de cai şi de care de foc în jurul lui Elisei” – 2 Regi 6:17), dar o relație reală între vehicul și pilot nu a putut fi stabilită niciodată. De asemenea, rețineți faptul că aceste care cerești din Scriptură sunt de obicei descrise cu cai. Navele spațiale extraterestre, din motive evidente, nu ar fi trase de cai.


Lasă un comentariu