Prima bătălie dintre un avion militar omenesc şi o navă extraterestră a avut loc în anul 1942, în timpul războiului mondial? Care a fost rezultatul?


Un raport „top secret” al Armatei Britanice, care a fost ulterior dezvăluit, este cel al comandorului Roman Sobinski, după executarea misiunii de zbor din data de 25 martie 1942. Maiorul Sobinski, de origine poloneză, se angajase în Forţele Aeriene Regale Britanice (RAF) imediat după invadarea Poloniei de către germani. La ora cxccutării misiunii avea la activ peste 480 de ore de zbor, majoritatea la bordul unor avioane de bombardament.

Zborul de noapte efectuat în acel final de martie foarte ceţos avea ca ţintă oraşul german Essen, asupra căruia trebuia lansat un covor de bombe. La întoarcerea din misiune, la altitudinea de 5.000 de metri, avionul comandat de Sobinski se apropie de o navă de zbor necunoscută. Aparatul nu părea să fie avion, avea o formă greu de identificat şi era luminos.

Aflat încă deasupra spaţiului de luptă german, primul gând al comandantului a fost acela că au dat peste o nouă tehnologie nemţească. Aşa că a ordonat mitraliorilor să deschidă focul. Bombardierul strategic al RAF avea în dotare între 12 şi 16 mitraliere. Cel puţin 10 dintre ele se aflau în partea din spate, practic secvenţa cea mai expusă unui atac din partea aviaţiei de vânătoare.

Când au ajuns la circa 150 de metri de obiectul necunoscut, mitraliorul a deschis focul asupra inamicului neidentificat. Nava portocalie şi strălucitoare a primit în plin rafalele proiectilelor de 12,7 mm, fără să pară stingherită de agresivitatea însoţitorilor ei.

Zborul în tandem a durat peste un sfert de oră, timp în care ţevile mitralierelor au atins punctul de incandescenţă, decalibrându-se, fără niciun efect vizibil. După care, plictisită de lentoarea deplasării, nava străină s-a înălţat brusc pe verticală, dispărând cu mare rapiditate din câmpul vizual al echipajului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO