Poate să plouă din cer senin, fără nori? Se pare că DA! Trei cazuri spectaculoase…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Aţi mai auzit vreodată să cadă ploaia din… cer senin, fără pic de nori!? Se pare că e posibil. Şi, în acest articol, am să vă prezint câteva cazuri extrem de interesante.

Primul caz. Pe 11 noiembrie 1958, ora 14:45, doamna Babington din Alexandria (Louisiana, SUA) intră cu mașina pe aleea care ducea spre garaj și opri motorul, îndreptându-se spre uşa din spate. Remarcă zgomotul ploii care cădea pe pământ și care ropotea ușor pe acoperișul casei. Numai că cerul era în întregime senin și deci era imposibil să fie pe cale de a ploua. Ea trase concluzia că vecinii instalaseră stropitorul pe peluză și că jetul de apă era puțin prea puternic.

Dar vecinii nu udau peluze și totuși apa continua să cadă. Poate o fi vreo ţeavă găurită. După examinare, se dovedi că ţevăria casei nu era de vină, iar instalaţia pentru stropit iarba nu era deschisă.

Observând-o pe doamna Babington care făcea înconjurul casei, vecina din față,  d-na Sumrail, a venit să vadă și ea ce se întâmplă. Observă şi ea picăturile de apă strălucind în aerul limpede și calm, căzând de nicăieri pe acoperișul casei.

Între timp, se strânseră câţiva zeci de curioşi care să observe ineditul eveniment, inclusiv directorul cotidianului local „Alexandria Daily Town Talk”. Acesta observă că apa nu putea proveni de pe frunzele arborilor, deoarece în acest anotimp arborii erau aproape lipsiți de frunze. Examinând ploaia în raport cu fundalul pe care îl forma un conifer mai înalt de 7 metri, jurnalistul îşi dădu seama, împreună cu alți martori, că ploaia venea efectiv dintr-un punct situat foarte sus deasupra casei și că ea cădea pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătraţi… si nicăieri în altă parte!

Aversa se prelungi timp de 2 ore şi jumătate. Nici baza aeriană din regiune, nici serviciul meteorologic nu au putut explica cum și de cea a plouat din senin, nici cum a fost posibil să plouă timp de ore pe o suprafață atât de mică.

Al doilea caz. La Dawson (Georgia, SUA), s-a produs o aversă dintr-un cer albastru, în timpul celei de-a doua săptămâni a lui septembrie 1866. Nici cel mai mic norișor pe cer, dar a plouat asemeni unei averse de primăvară, mai mult de o oră, deasupra unei suprafețe de abia 7-8 metri.

Al treilea caz. Tot în 1866, dar în luna octombrie, de 4 ori în aceeaşi săptămână, o ploaie a stropit o singură casă și terenul aferent, spre marea stupefacție a cetățenilor din Charleston, în Carolina de Sud, stupefacție cu atât mai justificată cu cât cerul era total senin în timpul acestor precipitații.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO