Panică la o bază militară de arme atomice din New Mexico (SUA): o „Inteligenţă necunoscută” i-a vizitat pe militarii americani de mai multe ori!


Imagine: prelucrare proprie

Printre cele mai mari baze militare şi depozite de arme atomice se numără şi Baza Kirtland a Forţelor Aeriene Americane din Albuquerque (New Mexico). În vara anului 1980 a avut loc un şir de întâmplări inexplicabile, descrise în docu­mentele secrete.

Astfel, în ziua de 8 august 1980, 3 sergenţi din trupele de securitate de la Kirtland erau de gardă în sectorul Manzano. Puţin înainte de miezul nopţii, atenţia le-a fost atrasă de un obiect neobişnuit de pe cer. Într-un proces-verbal al Bazei Kirtland, acest incident a fost menţionat astfel:

„Trei membri ai trupelor de securitate… au observat pe cer o lumină neindentificată, deasupra sectorului Coyote Canyon şi care se deplasa de la nord spre sud, către teritoriul Bazei Kirtland, New Mexico. În jurul orei 23:50, în timpul controlului efectuat în sectorul Charlie, la est de Manzano, cei trei au putut vedea lumina foarte puternică în partea de N-N-E, la o distanţă de trei mile de poziţia lor. Lumina s-a deplasat cu o viteză uimitoare şi s-a oprit deasupra Canionului Coyote. La început, cei trei au crezut că era un elicopter, totuşi, după ce au observat deplasările şi opririle sale bruşte şi-au dat seama că un elicopter nu putea să aibă o asemenea manevrabilitate. Lumina a aterizat în zona Canionului Coyote. Ceva mai târziu, cei trei martori au văzut că lumina s-a înălţat rapid, după care a dispărut”.

Chiar în ziua următoare, „vizitatorii” misterioşi au reapărut. De această dată lumina s-a arătat aproape de suprafaţa pământului, chiar în spatele unei clădiri a laboratoarelor Sandia, care se găsesc în Canionul Coyote de lângă Baza Kirtland a Forţelor Aeriene. Un paznic s-a apropiat şi a putut observa în apropierea clădirii un obiect rotund, în formă de disc. Un lucru era însă sigur: nu putea fi vorba de un avion obiş­nuit sau de un elicopter, ci de un obiect ciudat care intrase aici, în zona militară. Acel martor fusese mecanic specialist în elicoptere, deci declaraţia sa ar trebui să aibă o anumită importanţă.

Sergentul a vrut să ceară întăriri, totuşi, nu se ştie din ce motive emiţătorul său nu mai funcţiona. Când s-a apropiat de acel obiect şi a îndreptat puşca spre el, acesta a pornit cu mare viteză în sus, în întunericul nopţii, şi a dispărut.

În ziua următoare, un poliţist a observat aterizarea unui obiect zburător necunoscut în munţii Manzano, în apropiere de Baza Kirtland, căreia i-a raportat toate acestea. Postul de comandă de aici l-a trimis la Biroul pentru Investigaţii Speciale al Aviaţiei Militare. În ziua de 13 august 1980 s-a întâmplat ceva absolut inexpli­cabil. Atât la Biroul pentru Investigaţii Speciale al Aviaţiei, cât şi în aeroporturile din Albuquerque nu funcţionau sistemele radar. Timp de 5 ore nu a mai funcţionat nimic. Cauza: total necu­noscută. Armata nu a invocat acţiunea unui serviciu secret inamic, care trebuia să fie responsabil de defectarea sistemelor. Era un serviciu secret sau o inteligenţă necunoscută?

Câteva zile mai târziu, în data de 22 august, Baza Kirtland a fost „vizitată” din nou de un obiect zburător necunoscut. La fel ca în incidentul din urmă cu două săptămâni, şi de această dată s-a întâmplat acelaşi lucru misterios. Trei membri ai trupelor de securitate au observat cum o apariţie luminoasă a coborât deasupra Canionului Coyote, după care a aterizat.

Oare cine a fost?


Comentariile sunt închise.