Adevărul despre inundaţiile din Veneţia, adevăr pe care nimeni nu vi-l spune


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

În perioada aceasta, Veneţia (considerat de unii drept cel mai frumos oraş din lume), are parte de cele mai mari inundaţii din ultimii 50 de ani. Astfel, apele au atins 1,86 de metri, record trist depăşit doar de cei 1,94 de metri din 1966. Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a dat vina pe „schimbările climatice” (bineînţeles, căci asta e noua „modă” acum, aceea de a găsi vinovatul în „încălzirea globală”, în „schimbările climei”, pentru orice capriciu a naturii). În 1966 nu se vorbea de „schimbările climatice” şi totuşi şi atunci au fost inundaţii…

Dar, adevărul este altul şi trebuie să-l spunem. Nu e nimic neobişnuit ca Veneţia să fie invadate de ape. Veneția obișnuia să se scufunde mai repede, pentru că apa subterană era pompată în scopuri de consum, dar autorităţile nu mai fac asta, și, în prezent Veneţia se scufundă cu o viteză cuprinsă între 1-2 mm pe an. Ca urmare, Veneția a scăzut cu cel puțin 10 cm faţă de ultima dată, când inundaţiie au fost atât de mari ca în 1966. Dar, aici nu are nimic de-a face cu schimbările climatice, ci are legătură cu prostia construirii unor structuri masive, pe un teren moale, foarte aproape de mare.

Celălalt lucru pe care majoritatea oamenilor nu îl știu este că, în general, Veneția se inundă cam 100 de zile pe an și este așa de ceva timp. Aceasta înseamnă că 1 zi din 4, Veneţia este inundată. Comercianţii şi-au instalat mini-bariere în intrările magazinelor, pentru a menține apa în afara magazinului lor. În oraş se găsesc pasaje ridicate, pentru ca oamenii să se poată plimba în momentul în care apa se ridică. Acesta a fost şi este modul normal de viață al celor care trăiesc acolo.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO