Până în 2025 vom putea comunica cu extratereştrii

139

Imagine: pxhere.com (Commons Creative – free)

Seth Shostack, unul dintre cercetătorii SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), a afirmat că în anul 2025 oamenii vom putea intra în contact cu extratereştrii. Acesta a ţinut o conferinţă de presă, la San Francisco, în care a surprins audienţa prin această declaraţie şoc, informează News Blaze.

“Îl vom găsi pe E.T. în cel mult 20 ani”, a declarat Shostack. Cercetătorul a afirmat că declaraţia lui se bazează pe faptul că tehnologia pe care o folosim va avansa foarte tare şi în următoarele două decenii vor există aparate care să caute alte forme de viaţă, la 500 de ani lumină de Pământ.

“Dacă am făcut calculele în mod corect, oamenii vor putea contacta forme de viaţă extraterestre care se afla în galaxia noastră. Conform teoriilor savantului Frank Drake, în Caleea Lactee trebuie să existe peste 10.000 de civilizaţii care sunt capabile să comunice prin unde radio”, a adăugat Shostack.

Proiectul SETI, în care este implicat Shostack, a fost finanţat de NASA până în anii ‘90, când au fost întrerupte fondurile, din cauza lipsei de rezultate. Oamenii de ştiinţă s-au bazat, de atunci, numai pe finanţări particulare, pentru a cerceta în continuare viaţa extraterestră.