Omul va scăpa de „sfârşitul lumii”, migrând într-un Univers paralel

4.198 vizualizari

Ca mulţi fizicieni, Michio Kaku crede că universul nostru se va sfârşi prin „Big Freeze”, adică „marea îngheţare”. În schimb, faţă de majoritatea fizicienilor, Kaku crede că omul va evita soarta universului şi nu va dispărea, ci „va aluneca” într-un univers paralel.

Una dintre cele mai fascinante descoperiri ale secolului al XXI va fi aceea când Acceleratorul de Particule de la Geneva (Large Hadron Collider) va fi în stare să producă aşa zisele „nano găuri negre”. Conform teoriilor din fizică, asemenea „nano găuri negre” nu pot fi produse cu nivelurile de energie pe care Acceleratorul le poate produce, dar ar putea proveni dintr-un univers paralel, dacă se introduce energie extra-gravitaţională.

Precum se ştie, au apărut teorii care sugerează faptul că există cel puţin încă un univers foarte apropiat de al nostru, chiar la 1 mm distanţă. Aceasta face posibilă apariţia unora din efecte, în special „scurgerile gravitaţionale”, ce ar fi responsabile pentru producerea energiei şi a materiei întunecate, care alcătuiesc 96% din întreg universul nostru.

„Multiversul nu mai este demult un model, ci este consecinţa modelelor noastre” declară Aurelien Barrau, fizician francez la Centrul European pentru Cercetare Nucleară. El mai adaugă că „ideea universurilor paralele e mai mult decât o invenţie fantastică; ea apare natural în câteva teorii ştiinţifice şi merită să fie luată în serios”.

În videoclipul de mai jos, fizicianul Michio Kaku ne vorbeşte despre „Big Freeze”, „marea îngheţare”, atunci când Universul nostru se va sfârşi. Nu se ştie când acest eveniment se va produce – poate peste sute de miliarde de ani în viitor – dar în acel moment, dacă am privi cerul nopţii, atunci totul ar fi întunecat şi nu am mai putea observa nicio stea, căci energia stelelor şi obiectelor cereşti se va sfârşi. Mulţi ar crede că, odată cu moartea stelelor şi a Universului, inclusiv şi omul ar muri. Dar, poate că peste sute de miliarde de ani, omul va fi în stare să manipuleze energia planck, energia big-bang-ului, energia în faţa căreia şi gravitaţia se închină. Dacă ne-am imagina universurile paralele ca nişte foi de hârtie paralele, atunci singura energie care ar fi în stare să facă trecerea dintr-un univers în altul ar fi energia planck. Şi atunci, omul va în stare să migreze către un Univers paralel, la fel cum Alice a păşit în „ţara minunilor”.