O descoperire din 2012 ignorată până în prezent: lespezi misterioase de piatră, vechi de cel puţin 12.000 de ani, pe fundul Lacului Bicaz


În 2012, o echipă Salvamont Neamţ descoperea în adâncurile Lacului Bicaz o serie de vestigii străvechi, printre care se remarcă lespezi cu semne misterioase. Cine ar fi responsabil pentru asemenea artefacte enigmatice? Ar putea fi vorba de o civilizație străveche, aflată în acele locuri demult înainte de apariția creștinismului.

Pe lespezile masive de piatră s-ar afla o serie de simboluri despre care experții cred că au fost realizate în pelasgă, considerată printre primele scrieri din lume. Dacă s-ar dovedi acest lucru, ar însemna că lespezile au cel puţin 12.000 de ani vechime.

În zonă, la Vadu Rău, o viitură a râului Bistriţa a scos la iveală mai multe tăbliţe ce prezentau de asemenea inscripţii ciudate în scrierea pelasgă. Pe tăbliţe sunt incizate o serie de semne figurale abstracte. Interesant e că există o asemănare cu Tăbliţele de la Tărtăria. În anul 1961, Nicolae Vlasa descoperă, în satul Tărtăria (jud. Alba), trei tăblițe de lut ars (teracotă), într-o groapă de sacrificiu. Se apreciază că ele au fost create între mileniile VII-VI î.Hr., deci acum 7.000 – 8.000 de ani. Plăcuțele sunt din lut ars, de dimensiuni mici: două plăcuțe rectangulare având desenate pe ele reprezentări animale și vegetale, iar a treia, rotundă, prezintă gravată pe ea o scriere grafică. Această scriere se aseamănă cu cea sumeriană.

Deși imaginile video captate de pe fundul lacului dovedesc existența acestor vestigii incredibile ca valoare istorică, până acum nimeni nu a declanșat o anchetă arheologică.

Lacul Bicaz (sau Lacul Izvorul Muntelui), este cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România. El s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelaşi nume şi este situat pe cursul superior al râului Bistriţa.


Lasă un comentariu