Multe SUV-uri au nume de deşerturi sau oraşe americane

111

Producătorul coreean de automobile, Kia, a anunţat că în anul 2009 îşi va lansa un nou SUV de 7 persoane, care va purta denumirea de “Borrego”. Poate vă întrebaţi de ce naiba tocmai “Borrego”? Probabil că cineva din departamentul de marketing al companiei s-a legat la ochi, a învârtit globul pământesc şi degetul i-a căzut pe Borrego, un desert aflat în regiunea San Diego din SUA.

Dar Kia nu e singurul producător care procedează astfel. Hyunday şi-a botezat unul din SUV-urile sale “Tucson”, după oraşul cu acelaşi nume situat în Arizona, Suzuki şi-a numit un SUV “Reno” (oraşul cu acelaşi nume situat în Nevada), iar Subaru şi-a pus numele cartierului new-yorkez “Tribeca” unui alt SUV de al său.

Dacă mai amintim de “Dodge Durango” (Durango, un oraş mexican în apropierea graniţei SUA), “Kia Sedona” (Sedona un oraş american situat în Arizona) sau “Chevrolet Tahoe” (Tahoe este un lac situat la graniţa dintre California şi Nevada), atunci ne putem da seama că printre producătorii auto de SUV-uri există o adevărată modă de a se inspiră din oraşele, munţii sau teritoriile americane.