Michel Gauquelin, psihologul care a descoperit că astrologia e chiar adevărată şi că noi oamenii suntem nişte marionete influenţate încă de la naştere de marile planete


astrologie artaPsihologul, dar şi marele astrolog francez Michel Gauquelin şi-a dedicat întreaga viaţă încercării de a afla dacă astrologia are sau nu o bază ştiinţifică. El a efectuat studii ample în cadrul cărora a analizat corelaţiile statistice dintre data de naştere a unor politicieni, militari sau specialişti de seamă şi anumite conjuncţii planetare. Astfel, a constatat de pildă că foarte mulţi profesori de medicină din Franţa se născuseră atunci când Marte şi Saturn deţinuseră poziţii dominante pe bolta cerească. De asemenea, a remarcat că, la peste două mii dintre cei mai buni atleţi, Marte ocupa o poziţie semnificativă în astrograma zilei de naştere.

Iată ce alte corelaţii similare a mai identificat Michel Gauquelin:

* Sportivi: Marte, lipsa Lunii

* Militari: Marte sau Jupiter

* Actori: Jupiter

* Medici: Marte sau Saturn, lipsa lui Jupiter

* Politicieni: Luna sau Jupiter

* Factori de decizie: Marte sau Jupiter

* Oameni de ştiinţă: Marte sau Saturn, lipsa lui Jupiter

* Scriitori: Luna, lipsa lui Marte sau Saturn

* Ziarişti: Jupiter, lipsa lui Saturn

* Dramaturgi: Jupiter

* Pictori: Venus, lipsa lui Marte sau Saturn

* Muzicieni: Venus, lipsa lui Marte

Dar nu toate constatările lui Gauquelin vin în sprijinul astrologiei. Studiile sale iniţiale privind semnele zodiacale nu au oferit dovezi care să susţină afirmaţiile astrologilor. De nenumărate ori, comunitatea ştiinţifică a declarat că descoperirile sale sunt incorecte ori chiar frauduloase. În anul 1991, Gauquelin s-a sinucis, după ce a distrus o mare parte din datele iniţiale ale investigaţiilor sale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock