Mai mulţi doctori cardiologi au rămas perplecşi când au observat că prima imagine a unei găuri negre se aseamănă mult cu o examinare imagistică cardiacă. Matrix-ul ne joacă feste?


Foarte interesant articolul de pe revista medicală Dicardiology.com. Pe 10 aprilie 2019, oamenii de ştiinţă anunţau cu surle şi trâmbiţe prima imagine a unei găuri negre. Pe de altă parte, după difuzarea publică a acestei imagini, cardiologii au constatat cu stupoare că ei au examinat „găurile negre” de zeci de ani și nu au știut acest lucru.

Mulți cardiologi și radiologi au rămas perplecşi atunci când au văzut prima imagine a unei găuri negre. În timp ce imaginea neclară a cercului întunecat, înconjurat de un cerc portocaliu constituia o nouă viziune pentru mulţi oameni de știință, cardiologii au constatat că aceasta se aseamănă foarte mult cu examinările standard de MPI (imagistica nucleară a perfuziei miocardice), pe care mulți medici o practică de 40 de ani.

MPI este folosită ca examinare pentru a determina dacă pacienţii cardiaci au un blocaj al arterei coronare care provoacă ischemia sau pentru a detecta zonele de infarct miocardic dintr-un atac de cord.

Pe de altă parte, imaginea găurii negre pe care fizicienii au prezentat-o public se află situată în centrul lui Messier 87, o galaxie masivă aflată la 55 milioane de ani-lumină de Pământ. Această gaură neagră are o masă de 6,5 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui. Imaginea găurii negre a fost capturată de o rețea de 8 telescoape situate în numeroase locații din lume, de la Antarctica până la Spania și Chile.

Examinarea MPI este mai puțin misterioasă pentru doctorii cardiologi. Dar asemănările apropiate ale imaginii găurii negre cu examinarea MPI i-au determinat pe mai mulți cardiologi și radiologi să trimită comentarii pe reţelele de socializare. Mulți dintre doctori au oferit chiar şi un diagnostic preliminar pentru galaxia Messier 87. La prima vedere, galaxia pare să aibă un defect de perfuzie pe peretele anterior al ventriculului stâng.

Oare Matrix-ul ne joacă feste?

In stanga imaginii, se poate vedea imaginea gaurii negre, iar in dreapta imaginii o examinare cardiaca MPI. Se aseamana, nu?

Un comentariu la „Mai mulţi doctori cardiologi au rămas perplecşi când au observat că prima imagine a unei găuri negre se aseamănă mult cu o examinare imagistică cardiacă. Matrix-ul ne joacă feste?”

Comentariile sunt închise.