Un artefact creştin salvat de la incendiul Catedralei Notre Dame – Coroana de Spini a Mântuitorului. Este ea una autentică?


Mulţi s-au temut, odată cu incendiul devastator de la Catedrala Notre Dame de Paris din 15 aprilie 2019, că s-ar putea pierde unul din marile artefacte ale creştinismului: Coroana de Spini a Mântuitorului. Dar cum a ajuns acest artefect din Ierusalim până în catedrala din Paris?

Primul document care afirmă că această Coroana a supraviețuit după anul în care Iisus a fost crucificat (33) a fost „Breviarul” sau „Scurtă descriere a Ierusalimului”, apărut în anul 530. În el se menționează de o coroană de spini aflată la Biserica Muntelui Sion din Ierusalim. Această locație este menționată din nou în itinerarul Pelerinului Anonim din Piacenza, scris în jurul anului 570 și în pelerinajul unei călătorii pe Muntele Sion, făcut de călugărul Bernard în jurul anului 870.

Se presupune că această coroană a fost mutată undeva în Bizanţ (probabil Constantinopol) în jurul anului 1063, imediat după Marea Schismă din 1054. Se pare că a rămas în siguranță acolo, până în anul 1238, când Balduin al II-lea, împăratul latin al Constantinopolului, a schimbat coroana pentru un împrumut de 13134 bucăți de aur, acordat de Ludovic al IX-lea, regele Franței. Ludovic al IX-lea a construit Sainte-Chapelle pentru această relicvă creştină și se pare că ea a rămas acolo până la Revoluția Franceză, când a fost mutată la Biblioteca Națională a Franței.

Într-o altă înțelegere – Concordatul din 1801 dintre Napoleon și Papa Pius al VII-lea – relicva a fost mutată în Catedrala Notre-Dame, până pe 15 aprilie 2019, când a fost salvată de foc de către părintele Fournier și a fost plasată într-o locație secretă și bine păzită.

Bineînțeles, nimeni nu poate spune că această coroană de spini este adevărata Coroană cu Spini a lui Iisus Hristos.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO