Site de secrete, stiinta si metafizica

La mulţi ani! Aveţi grijă…că puteţi muri chiar de ziua dvs.de naştere

8 12

Un studiu elveţian, postat pe site-ul austriac News.com.au, indică un fapt extrem de interesant: de ziua noastră de naştere suntem mai expuşi a muri cu 14% mai mult faţă de celelalte zile ale anului.

Statistica remarcabilă a fost obţinută în urma unei analize a peste 2,4 milioane de decese timp de 40 de ani, riscurile de a muri în ziua de naştere crescând odată cu înaintarea în vârstă. Mai multe teorii au fost invocate pentru a explica de ce se întâmplă acest lucru. Unii cercetători cred că este vorba de “teoria amânării”, atunci când o persoană grav bolnavă ar putea încerca să reziste până la ziua sa de naştere, pentru a ajunge la următoarea etapă de vârstă.

Alte teorii includ decese cauzate de supradoze de droguri de la propriile petreceri aniversare, dar şi teorii care spun că unii din cei ce-şi aniversează ziua de naştere aşteaptă acest eveniment pentru a se sinucide.

Dacă există cu 13,8% mai mare risc de a muri la aniversări decât în orice altă zi a anului, se constată că persoanele care au peste 60 ani au chiar mai mari şanse de a muri în ziua aniversară (cu 18%). Aşa că atenţie la zilele de naştere…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie