Într-un tablou din 1562, au fost pictaţi dinozauri, cu 3 secole înainte de descoperirea oficială a scheletelor lor?


Pieter Bruegel cel Bătrân (1525 – 1569) este cel mai de seamă pictor flamand al secolului al XVI-lea. Grație originalității și unicității operei sale, ocupă un loc excepțional în istoria picturii. Artistul renunță la tradițiile și tiparele Renașterii, dar profită la maximum de experiențele predecesorilor săi flamanzi și italieni pentru a-și dezvolta propriul stil.

Una din picturile sale – „Sinuciderea lui Saul” – (1562) se află în colecția Muzeului Kunsthistorisches din Viena, prezentând o scenă biblică.

În fundalul tabloului unii au observat că pictorul flamand ar fi pictat nişte oameni care se află pe nişte creaturi ce seamănă cu dinozaurii, o descoperire uluitoare ţinând cont de faptul că scheletele de dinozauri au fost descoperite abia în secolul al XIX-lea, deci peste 3 secole faţă de momentul pictării tabloului.

Însă, există alţii care spun că ceea ce a pictat Bruegel cel Bătrân nu erau dinozauri, ci… girafe, elefanţi sau cămile! Care este până la urmă adevărul? Voi decideţi!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock