Incredibil: un drum din Anglia a devenit extrem de deformat şi specialiştii habar n-au de ce!


Un drum din Marea Britanie a devenit atât de deformat încât părți din el sunt acum la un unghi de 45 de grade. E vorba de B4069 (aflat lângă Lyneham / Wiltshire / Anglia), care a devenit recent centrul unui mister care i-a lăsat nedumerite pe autoritățile locale.

Dintr-o privire, porțiunea de asfalt deformată ar putea fi ușor confundată cu locul unui cutremur major, suprafața drumului fiind răsucită și ruptă de parcă ar fi fost vorba de o catastrofă geologică. În realitate, însă, nu a avut loc niciun cutremur. În schimb, autoritățile locale au pus deformările pe seama unor „mișcări subterane inexplicabile”.

„Ar putea costa sute de mii sau milioane de lire sterline pentru a repara daunele”, a spus dr. Mark McClelland, de la Consiliul Local Wiltshire. „Există pagube semnificative la drum. Ar putea dura până la 12 luni în total. Nu este ceva care poate fi rezolvat în câteva zile sau săptămâni. Terenul de bază a alunecat și trebuie să înțelegem de ce s-a întâmplat asta.”

Incredibil, unii șoferi au continuat să meargă pe acest drum, în ciuda avertismentelor poliției. În prezent este în curs de desfășurare o investigație a specialiștilor geotehnici.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news.yahoo.com

 


Lasă un comentariu