Există vreo legătură între Manuscrisele de la Marea Moartă, Biblie şi descoperirile astronomice spectaculoase ale telescopului spaţial Hubble?

  •  
  •  
  •  
  •  

Manuscrisele de la Marea Moartă au fost mult timp considerate drept o sursă de mare minune şi revelaţie pentru credincioşi, şi acum un autor susţine în noua sa carte că telescopul Hubble validează pasaje vechi despre Univers, găsite în unele din pergamente.

Telescopul Hubble, numit după astronomul Edwin Hubble, prezintă Universul cu instrumente cu raze ultraviolete, vizibile şi infraroşii. Hubble a fost lansat pe orbita Pământului în 1990 şi se află încă în funcţiune, timp în care a capturat imagini incredibile ale stelelor, constelaţiilor şi galaxiilor îndepărtate. Într-un articol recent din “Business Insider” sunt enumerate 10 lucruri pe care Hubble le-a descoperit, fără ca ştiinţa actuală să le cunoască iniţial.

Pe de altă parte, Manuscrisele de la Marea Moartă, ce au fost găsite în peşterile de pe malul Mării Moarte între 1947 şi 1956, reprezintă între 825 şi 870 de suluri, marea majoritate a lor fiind scrise pe piele de animal. Ele au fost compuse în limbile ebraică, aramaică şi greacă, şi sunt împărţite în două categorii: biblice si non-biblice; conţin, de asemenea, şi profeţii de Ezechiel, Ieremia şi Daniel care nu se găsesc în Biblie.

Sulurile Isaia, care, spre deosebire de altele, au fost găsite intacte, sunt cu aproape 1.000 de ani mai vechi decât orice copie cunoscută anterior de Isaia. Potrivit cărţii lui J. Paul Hutchins – “Hubble dezvăluie Creaţia de către o putere uimitoare” – lansată în 2012, profetulul Isaia a înregistrat ceea ce pare a fi “o invitaţie divină de la Dumnezeu pentru omenire”, prin care oamenii erau invitaţi să exploreze divinitatea prin intermediul stelelor.

Cartea lui Hutchins face o istorie a telescopului Hubble şi a descoperirilor făcute în ultimele două decenii, care, conform oamenilor de ştiinţă, au dezvăluit din secretele Universului. Hutchins susţine că aceste descoperiri sunt direct legate de spusele lui Isaia înregistrate în anul 732 î.Hr., referitoare la sursa de energie din spatele Universului. Pasajul în cauză este cel din Isaia 40:25-26:

“Cu cine Mă asemănaţi voi ca să-i fiu asemenea?, zice Sfântul. Ridicaţi ochii în sus şi priviţi: Cine le-a zidit pe toate acestea? – Cel ce scoate oştirea lor cu număr şi pe toate pe nume le cheamă! Celui Atotputernic şi cu mare vârtute nici una nu-I scapă!”

Hutchins afirmă că, atunci când Isaia a scris despre puterea din spatele Universului, el nu beneficia de un telescop spaţial puternic, dar descrierea sa coincide cu descoperirile făcute de Hubble în ultimii ani privitoare la galaxii incredibile, cum ar fi Galaxia Sombrero. Sombrero, cu strălucirea ei incredibilă din centru, are o energie de neimaginat. Lumina este alcătuită din opt sute de miliarde de stele, care oferă galaxiei forma unei pălării mexicane sombrero.

Aşteptăm această carte interesantă în care sunt prezentate toate dovezile că descoperirile lui Hubble sunt asemănătoare cu spusele din Biblie.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu