Două explozii misterioase produse pe un câmp, în 1991 şi 1992, i-au dus pe ufologi pe urmele unor vizitatori extratereştri. Steaua Procyon – centrul civilizaţiilor cosmice?


În anii 1991 şi 1992, două curioase explozii s-au produs pe câmp, în apropierea satului Sasovo din regiunea Reazan (Rusia). Gropile de o formă conică ideală rămase în urma exploziilor și dispersarea neobișnuită a solului se constituie într-o posibilă carte de vizită a vizitatorilor de pe alte planete, care caută să intre în acest fel în contact cu pământenii. La aceste concluzii s-a ajuns în urma cercetărilor efectuate, întrucât imediat după explozii în gropile respective s-au înregistrat radiații de proveniență necunoscută, s-a hotărât să se verifice ce vor indica aparatele sensibile la câmpuri energetice puternice. Printre aparate se afla și un microcalculator care, imediat după ce a fost plasat în groapă, a început să se comporte anormal. În locul programului după care funcționa, în memoria lui s-a descoperit înregistrată o succesiune, arbitrară la prima vedere, de cifre și simboluri. Repetarea experienței a condus la același rezultat.

Se spune că timp de aproape 1 an, au lucrat mai mulţi pasionaţi ufologi la descifrarea succesiunii numerelor; în cele din urmă, ei le-au comparat cu harta stelelor de pe cer. Descoperirea pe care au făcut-o i-a uluit. Din grupurile de cifre și simboluri au început să prindă contururi constelațiile Orion, Monoceros, Eridan, Vărsătorul, cu un simbol deosebit în program fiind marcat un punct, care corespunde lui Procyon din constelația Câinele Mic.

Procyon este cea mai strălucitoare stea din constelația australă Câinele Mic. Privită doar cu ochii liberi pare o singură stea, a șaptea cea mai luminoasă de pe cerul nopții. De fapt, este un sistem stelar binar format din steaua principală de clasă spectrală F5 IV-V, numită Procyon A, și o pitică albă cu clasă spectrală DA, numită Procyon B. Procyon se află la 11,46 ani-lumină. După cum se știe, majoritatea învățaților antichității considerau tocmai această stea centrul civilizațiilor cosmice.