Descoperire excepţională în China: trei morminte cu artefacte uluitoare! Unul din artefacte – o hartă veche de mii de ani, făcută din satelit!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: captura YouTube

Într-o comună suburbană estică a oraşului chinezesc Changsha, capitala provinciei Hunan, se află un dâmb de formă conică, cu o circumferinţă de aproximativ 500 metri. De multe secole, acest loc poartă numele de „Ma Wang Dui”, ceea ce înseamnă „Tumulul împăratului Ma Yin”. Aici însă s-au descoperit nişte lucruri uluitoare.

În 1972, autorităţile chineze doreau să facă la poalele lui Ma Wang Dui o galerie în vechiul tumul, ca adăpost pentru populaţia civilă şi armată. După ce soldaţii au săpat cam zece metri în munte, s-a produs brusc o alunecare de teren. După ce s-a risipit praful, militarii au găsit o substanţă de un alb strălucitor, semănând cu un fel de argilă, ce nu se găsea în mod normal acolo. Apoi, s-au descoperit mai multe morminte şi galerii necunoscute.

În camera centrală a primului mormânt a fost găsită o construcţie de patru sarcofage protejate de umiditatea din interiorul muntelui printr-un strat de mangal. În interiorul acestui sicriu a fost găsită mumia unei femei, ce plutea în 80 de litri de lichid gălbui. Fără îndoială, acest lichid servea conservării cadavrului. Structura celulelor şi toate organele interne erau într-o stare excepţională – după cum a arătat disecţia realizată la Facultatea de Medicină a Universităţii din Changsha. Muşchii erau încă absolut elastici, iar tenul gălbui nu era decolorat. Medicii descriu drept o minune faptul că această mumie a traversat secolele fără nicio problemă. Este de necontestat că tehnica de conservare folosită aici este
nemaiîntâlnită.

În „Mormântul nr. 3” de la Ma Wang Dui a fost descoperită o carte, al cărei cuprins constituie o provocare pentru ştiinţa noastră. Este manuscrisul „Rotaţiile a cinci planete”, o tabelare înscrisă pe mătase a perioadelor de rotaţie a cinci planete „interne”, Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, din sistemul nostru solar.

Aceste schiţe trădează cunoştinţe incredibile în domeniul astronomiei. Sunt însemnate poziţiile relative ale planetelor Venus, Jupiter şi Saturn, în perioada 246-177 î.Hr. O atenţie deosebită a fost acordată şi datelor traiectoriei planetei învecinate nouă, Venus. Durata unei rotaţii sinodice – ce marchează intervalul de timp, în care planeta reia aceeaşi poziţie relativ la Soare – este dată aici ca fiind de 584,4 zile. Această valoare diferă cu 0,48 de zile faţă de rotaţia sinodică indicată de astronomii de astăzi, adică 583,92 zile.

Dar, cea mai senzaţională descoperire făcută în „Mormântul nr. 3” este o hartă topografică de 96 cm x 96 cm, reprezentată pe mătase foarte fină. Pe ea sunt ilustrate provinciile învecinate Guangxi, Guangdong şi Hunan. Harta cuprinde districtul Daoxian din provincia Hunan, peste valea râului Xiao, până la regiunea oraşului Nanhai, aflată în provincia Guangdong. Harta, realizată la o scară de 1:180000, este incredibil de exactă!

Pe harta străveche sunt trasate chiar şi râurile secate. Sunt făcute cu o culoare mai ştearsă, dar care se deosebeşte de fond. Astăzi se cunosc posibilităţile oferite de cartografierea de la mare înălţime din satelit: se pot recunoaşte amănunte pe care un privitor de pe sol nu le-ar putea vedea niciodată.

Concluzia: dacă nu ar suna aşa de fantastic, s-ar spune că modelul pentru această hartă este o înregistrare din satelit, care a fost făcută acum mii de ani, de pe un vehicul spaţial străin aflat pe orbita Pământului!


  •  
  •  
  •  
  •