Descoperire cu adevărat revoluţionară: s-au construit antimagneţi ce anulează câmpurile magnetice

4.262 vizualizari

Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona au obţinut o formulă cu ajutorul căreia se poate construi un”antimagnet” ce poate anula câmpul magnetic, o descoperire publicată în revista ştiinţifică „New Journal of Physics” şi pe site-ul PES Wiki. Antimagnetul va permite oamenilor cu stimulatoare cardiace să treacă de rezonanţele magnetice şi să controleze câmpurile magnetice ale dispozitivelor tehnologice.

Cercetătorii au lucrat pentru a obţine o formulă care să acopere trei obiective. Primul obiectiv: un câmp magnetic exterior al unui obiect nu va putea penetra exteriorul, odată ce va fi acoperit cu un antimagnet. Al doilea obiectiv: tot ce e acoperit de antimagnet va fi protejat de câmpurile magnetice externe şi obiectul din interior va fi nedetectabil. Ultimul obiectiv: toate materialele folosite pentru a crea antimagnetul trebuie să fie disponibile, adică antimagnetul trebuie să fie fabricat cu tehnologia existentă.

Formula antimagnetului la care au ajuns cercetătorii din Universitatea din Barcelona se bazează pe diverse materiale cu proprietăţi magnetice diferite, formând ceea ce este cunoscut ca fiind un metamaterial. Dispozitivul constă dintr-un superconductor intern acoperit de câteva straturi de materiale feromagnetice, separate de aer sau de alte materiale ce nu au proprietăţi magnetice.