Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dacă cele 3 dimensiuni nu s-ar fi extins mai repede, astăzi am fi putut trăi într-o lume cu 9 dimensiuni

266

blankNoi ştim că trăim într-o lume tridimensională, dar Universul s-a născut cu mai multe dimensiuni. Deci, unde sunt acele dimensiuni ascunse? Întrebarea e un mare mister pentru fizicieni, dar, un supercomputer care a simulat Big Bang-ului a rezolvat în cele din urmă misterul a ceea ce este cunoscut sub numele de teoria corzilor.

Potrivit cosmologiei Big Bangului, Universul îşi are originea într-o explozie dintr-un punct extrem de mic. Această teorie este puternic susţinută de observarea microundelor cosmice din fundal, precum şi de abundenţa relativă a elementelor. Cu toate acestea, o situaţie în care întreg Universul este un mic punct depăşeşte raza de acţiune a teoriei generale a relativităţii a lui Einstein, motiv pentru care nu a fost posibil să se clarifice originea actuală a Universului.

În teoria corzilor, toate particulele elementare sunt reprezentate ca diferite moduri de oscilatie ale unor corzi extrem de mici. Totuşi, calculule efective sunt greu de rezolvat, întrucât interacţiunea dintre corzi este extrem de puternică. Teoria corzilor prezice un spaţiu cu 9 dimensiuni, faţă de cele 3 dimensiuni în lumea în care trăim.

Un grup de 3 cercetători japonezi, Jun Nishimura (profesor asociat la KEK), Asato Tsuchiya (profesor asociat la Universitatea din Shizuoka) şi Sang-Woo Kim (cercetător de proiect de la Universitatea din Osaka), a reuşit totuşi să simuleze naşterea Universului, folosind un supercomputer (Hitachi SR16000) pentru calcule bazate pe teoria corzilor. Simularea a arătat că Universul a avut 9 dimensiuni la început, dar numai 3 dintre acestea s-au expansionat la un moment dat.

Dacă cineva s-ar întoarce în timp, la începuturile Universului, ar observa într-adevăr un Univers format din 9 dimensiuni, dar, dintre acestea, doar 3 încep să se extindă rapid. Acest rezultat demonstrează, pentru prima dată, faptul că spaţiul tridimensional în care trăim îşi are originea în spatiul 9-dimensional, care-l prezice teoria corzilor.

Orgoni Crystal