Cine este cu adevărat Lucifer? O descoperire surprinzătoare, prin folosirea unor texte vechi


Nu este deloc surprinzător faptul că teologii continuă să caute identitatea lui Lucifer. Aproape fiecare concluzie la care se ajunge este făcută folosindu-se diverse presupuneri. Metoda de a compara literatura, pentru a-l găsi pe Lucifer, este ceva ce foarte rar se face. Să revizuim cele mai vechi referințe la Lucifer, precum și la alte personaje asemănătoare, ca să vedem dacă putem găsi o paralelă adecvată.

Lucifer a fost menționat pentru prima dată în Isaia 14. Inițial, el numit Helel ben Shahar; Helel înseamnă „fiul dimineții”. „Shahar” este tradus prin „dimineața”, dar este și numele zeului ugaritic al zorilor. Textul descrie că Lucifer a condus, sau a plănuit să domnească peste cer ca „Elyon”. Descris ca o fiinţă lipsită de voinţă deasupra națiunilor, el a fost coborât în ​​lumea subterană, unde a condus.

În textele „Ras Shamra”, în special în „Ciclul Baal”, tronul lui Baal se află pe Muntele Zaphon. Cu toate acestea, Baal nu este Lucifer în acest text. După ce Baal este capturat de un alt zeu (Mot), un altul pe nume Athtar urcă pe tronul său (al lui Baal). Athtar a fost un zeu arab al războiului, al furtunilor și al tunetului, asociat cu planeta Venus (înainte de a fi Ishtar). El este cunoscut ca fiul zeului ugaritic al zorilor, Shahar (Athtar ben Shahar). Athtar este descris ca fiind prea mic pentru tronul lui Baal. La scurt timp după înălțare, el abdică de la tronul cerului și devine conducătorul lumii subterane.

Într-un alt text, Horus își începe ascensiunea, având aceeași pretenție asupra cerurilor ca şi Lucifer și Athtar. În „Ciclul Baal”, Athtar îi succede lui Baal ca rege al zeilor. Horus îl succede pe Seth ca rege al zeilor. Nu este deloc surprinzător faptul că chiar și cu mii de ani în urmă, egiptenii și levantinii îl considerau pe Baal și Seth drept aceeași zeitate!

Aşadar, conform textelor antice:

* Lucifer a condus Saphon;
* Athtar a condus Zaphon;
* Lucifer a abdicat pentru Sheol;
* Athtar a abdicat pentru lumea subterană;
* Horus a trecut peste zeii cerului.
* Lucifer a căutat să se urce în ceruri deasupra stelelor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock