Cele mai vechi colinde din lume provin din România, cu mult timp înainte de Hristos? O descoperire incredibilă a specialiştilor din judeţul Mureş


Ştirea din acest articol n-ar trebui să ne mai mire. Aşa cum am mai spus-o şi alte dăţi, se pare că una din primele limbi din lume a fost limba română arhaică. De exemplu, există o teorie controversată, a dr. Lucian Cueşdean, conform căreia limba punjabi din India are 2.000 de cuvinte româneşti, multe altele semănând foarte mult cu ale noastre (citiţi mai multe în acest articol: O teorie controversată: în trecutul îndepărtat, în Asia şi Europa, exista o singură limbă universală – limba română arhaică?).

Dar, se pare că nu doar limba română este unul extrem de veche, fiind una din primele din lume, ci stăm foarte bine şi la capitolul „colinde”. Astfel, conform site-ului rador.ro, cele mai vechi colinde din lume provin din judeţul Mureş.

Un cercetător etnograf, pe nume Ilie Frandăş, a descoperit că în zona judeţului Mureş colindele sunt extrem de vechi, chiar înainte de Hristos. „În zona noastră sunt cele mai vechi colinde din lume, nu din țară. „Noată, ‘noată boul sur” este o colindă din epoca Mării Sarmatice, mult înainte de Hristos”, spune Ilie Frandăş.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock