Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cât de moron poţi fi pentru a te închina, în credinţa ta, cavalerilor Jedi din “Star Wars”?

123

blankCitesc uluit o ştire de pe ziarul Gândul:

“În timp ce mai bine de jumătate din populaţia de 10.5 milioane de cetăţeni cehi a refuzat să îşi declare apartenenţa la o religie, mai mult de 15.000 de oameni s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ efectuat în Cehia (…) “Multe persoane au aderat la valorile morale ale cavalerilor Jedi din saga Star Wars”, a declarat un purtător de cuvânt de-al Oficiului de Statistici din Cehia. Susţinători ai acestei credinţe s-au declarat şi în alte ţări, precum Noua Zeelandă, Australia, Canada şi Marea Britanie (…) Cavalerii Jedi sunt un ordin al apărătorilor păcii din seria Star Wars ai cărei membri sunt cunoscuţi pentru puterile mentale cu ajutorul cărora folosesc “Forţa” pentru a mişca şi controla alte obiecte. Ordinul acestor cavaleri i-a molipsit pe mulţi dintre fanii filmului, un număr mare dintre aceştia alegând să-şi trăiască viaţa după filosofia de viaţă Jedi, credinţă care se află la graniţa dintre mai multe religii.”

P.S. Nu ştiu ce să fac când citesc această ştire: să râd sau să plâng. Să râd de ridicolul situaţiei în care a ajuns omenirea sau să deplâng nivelul psihic al unor oameni care confundă realitatea cu ficţiunea. Adică, să nu mă înţelegeţi greşit…Şi mie îmi plac filmele şi unele personaje din filme; când eram copil, mărturisesc că eram înnebunit după personajele interpretate de Jean Claude van Damme. Dar n-am trecut niciodată graniţa, pentru a ajunge în punctul de a venera acele personaje până la adoraţie supremă. Pentru că atunci când ajungi în situaţia în care eşti întrebat care e credinţa ta, iar tu îi răspunzi “cred în cavalerii Jedi din ‘Star Wars'” acest lucru înseamnă că ai o mare problemă psihică. De ce? Pentru că nu-ţi poţi pune întreaga ta credinţă într-un personaj de care eşti absolut sigur că nu există, cum e cavalerul Jedi! Da, poţi crede în Iisus Hristos, în Buddha sau Mahomed, pentru că aceste personaje religioase se presupune că au existat în timp (lucru dovedit cu nenumărate documente şi mărturii). Dar e total aberant să crezi în personaje total plăsmuite, cum sunt cavalerii Jedi! Când viaţa îţi este pusă în pericol (de exemplu te afli pe marginea prăpastiei, gata să cazi) ce vei face? Te vei ruga unui cavaler Jedi pentru a te salva? Noaptea înainte de culcare, ce rugăciune spui: “Tatăl nostru, cavalere Jedi”? Numai bolnavii psihici pot crede că un anumit personaj din film poate deveni subiect al credinţei şi religiei.

În această situaţie este şi aşa-zisa religie denumită “scientologie”, cea inventată de un scriitor SF, pe nume Ron Hubbard. Povestea lui Hubbard este mai ridicolă decât cea a cavalerilor Jedi din “Star Wars”: cică nişte suprafiinţe nemuritoare (aşa-numiţii thetan-i),  într-o perioadă foarte îndepărtată (acum câteva miliarde de ani) şi-ar fi părăsit „patria cerească” (de pe o altă planetă), ar fi primit un „trup – MEST” (termen inventat de Hubbard) pe un pământ nou pentru ei, aici ar fi dobândit capacităţi nelimitate, şi care acum cu ajutorul exclusiv al organizaţiei scientologice ar redobândi „libertatea totală faţă de materie, energie, spaţiu şi timp”. Şi, culmea, acest escroc pe nume Hubbard a făcut o mulţime de bani speculând naivitatea unor oameni care au aderat la “religia” sa. Inclusiv l-a păcălit pe marele actor Tom Cruise… Tom, te credeam mai deştept…

Orgoni Crystal