Adevărata origine a dragonului în civilizaţia Chinei: se pare că extratereştrii „dragoni” din steaua Alpha Draconis au coborât în vechime pe Pământ, oferind omenirii înţelepciune


China dragonChina şi-a ales dragonul ca emblemă naţională, în fapt un simbol cu semnificaţie profundă. în timpurile antediluviene, pe vremea Atlantidei, cerul nocturn arăta mult diferit: Polul Nord nu era actuala Stea Polară din constelaţia Ursa Minor, ci Alpha Draconis din constelaţia Draco. Cosmonauţii celeşti care deţineau înţelepciunea transcendentală şi care coborau din stele pentru a instrui omenirea terestră erau cunoscuţi chinezilor sub numele de „dragoni” sau de „popor al şerpilor”.

Lemurienii şi atlanţii adorau şarpele ca reprezentând înţelepciunea divină, iar în mileniile ulterioare acest respect a degenerat în culte ale şarpelui, răspândite la populaţiile indigene din întreaga lume. Printr-o paradoxală inversiune în gândire, posibilă printr-o greşită interpretare teologică privind şarpele din Grădina Edenului, acesta a început să fie asociat Satanei, devenind emblema răului.

Dar templele din neolitic aveau accese printre şiruri şerpuite de coloane; din Babilon până în Japonia, pe cărămizi uscate la soare, ca şi pe ţesături de mătase au fost desenaţi dragoni cu flăcări; în Biblie au fost menţionaţi de către profeţi şerpi zburători cu flăcări, care au fost de fapt veneraţi şi în vechiul Mexic. Tradiţii din Ţara Galilor spun că în vremea adorării Soarelui, pe timpul domniei lui Prydain, fiul lui Aedd cel Mare, dragonii au purtat copiii zeiţei Keridwen, până la casa lor din ceruri. Iniţiaţi din Egipt şi India au asociat Regele Dragon cu Saturn – Tatăl zeilor; se pare că acesta a avut o oarecare legătură mistică atât cu regele Arthur, cât şi cu religia celţilor.

Mai mult decât orice altă naţiune, chinezii au adoptat dragonul ca simbol al civilizaţiei lor; ei credeau că Dragonul ceresc ar fi fost Tatăl primei dinastii a împăraţilor Divini. Emblema picturală a dragonului a influenţat profund fascinanta artă chineză, unică în lume, iar în conştiinţa populară acesta a fost privit ca aducând binefaceri divine pentru fiii săi din ţara pe care o oblăduia, Imperiul Soarelui.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO