Un puzzle matematic enigmatic: dacă 1+4=5, 2+5=12, 3+6=21, atunci cât fac 8+11?


Imagine: prelucrare proprie

Această problemă matematică a fost pentru prima dată publicată pe Facebook, cu pretenţia că doar 1 om dintr-o 1.000 de oameni ar fi în stare s-o rezolve. Eu nu cred în acest raport… am rezolvat-o în 60 de secunde, doar privind o dată la ea şi nu mă consider a fi între primii 1.000 de oameni dintr-un milion…

Aşadar, dacă avem următoarele:
1+4=5;
2+5=12;
3+6=21,
atunci cât fac 8+11?

Conform lui Presh Talwalkar, de pe canalul de YouTube MindYourDecisions, marea majoritate a oamenilor crede că răspunsul corect este 40. Dar nu-i adevărat.

De fapt, pentru a ajunge la răspunsul corect, am folosit următorul raţionament: pentru a ajunge la rezultate mai mari decât ar da operaţia de adunare (2+5=12, în loc de 7), e clar că trebuie să fie vorba acolo şi de o altă operaţie secretă, invizibilă, ca cea de înmulţire între cele 2 cifre.

Dacă ne uităm la primul rând (1+4=5), şi, în loc de operaţia de adunare, efectuăm operaţia de înmulţire, atunci am avea 1×4=4. Dar, rezultatul trebuie să fie 5, deci trebuie să mai adunăm la acest rezultat prima cifră, 1. 1×4=4+1=5.

Aşadar, regula ar trebui să fie: se înmulţesc cele 2 cifre, apoi, rezultatul se adună la prima cifră. Să verificăm pentru celelalte 2 rânduri:
2×5=10 + 2 = 12.
3×6=18 + 3 = 21.

Să aflăm şi rezultatul final la ghicitoarea matematică a noastră: 8×11 = 88 + 8 = 96.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock