Deşertul Iranului ascunde o specie incredibilă de şarpe: vipera cu coadă de păianjen! Arată uluitor!


vipera cu coada de paianjenDe pe National Geographic.com aflăm într-un articol despre o specie de şarpe absolut incredibilă: un şarpe, al cărui coadă seamănă foarte bine cu un…păianjen!

Bryan Fry este cu adevărat un pasionat al şerpilor. El le studiază toxinele de mult timp, fiind de nenumărate ori muşcat de şerpi veninoşi. După opinia sa, „cel mai tare şarpe pe care l-a văzut vreodată” este vipera cu coadă de păianjen, cu denumirea oficială de Pseudocerastes urarachnoides, această specie fiind descrisă pentru prima oară abia în anul 2006.

Ceea ce-l face cu adevărat deosebit este coada sa absolut bizară, ce seamănă incredibil de mult cu o arahnidă, de parcă o arahnidă s-ar fi agăţat de coada sa. Asemănarea cu un păianjen e şi mai uimitoare atunci când şarpele se mişcă (vedeţi videoclipul YouTube de la finalul articolului): în timp ce coada stă nemişcată, „păianjenul” din vârful ei se mişcă într-un mod ciudat.

Prima viperă cu coadă de păianjen a fost observată în deşerturile occidentale din Iran în anul 1968. Ea a ajuns în Muzeul de Istorie Naturală din Chicago în anul 1970, iar cercetătorul care a examinat-o pentru prima oară (Steven Anderson), după ce şi-a dat seama că nu era vorba de vreun păianjen agăţat de coada şarpelui, s-a întrebat dacă nu era vorba de o deformare genetică sau de vreo crescătură a unui parazit.

Apoi, în 2003 şi în 2008 au mai fost observate alte asemenea vipere şi s-a ajuns astfel la concluzia că e vorba de o nouă specie de şerpi. Această viperă, datorită culorii pielii sale, se camuflează perfect printre rocile din deşertul iranian, astfel încât greu poate fi observată. Localnicii ştiau demult de existenţa ei şi au numit-o „Mar-e-pardar (şarpele înaripat) sau Mar-e-gatch (şarpele de gips).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock