Mama lui Stalin vroia să-şi facă fiul preot


Stalin s-a născut în decembrie 1879, într-un îndepărtat colţ din Georgia, într-o familie extrem de săracă. Mama lui, fiica unui iobag, nu împlinise încă 20 de ani când l-a adus pe lume. Tatăl, o brută ahtiată de alcool, era cizmar, făcând încălţăminte pentru soldaţi, la o fabrică de lângă Tbilisi.

Bătăile pe care micul Iosif – sau Soso, cum îl alinta mama sa – le îndura din partea tatălui l-au traumatizat pentru tot restul vieţii. Adesea, „corecţiile” pe care părintele său i le aplică erau atât de crâncene încât Soso zăcea zile în şir în pat sau urina sânge!

Sătulă de scandaluri şi bătăi, mama lui Iosif şi-a părăsit bărbatul şi va face tot posibilul ca micul Soso să devină preot. Deşi ea nu ştia carte, mama viitorului dictator va munci din răsputeri pentru a-l putea întreţine pe acesta în şcoală şi, ulterior, a-l trimite la seminar.

Aici, însă, Stalin va face cunoştinţă cu mişcarea revoluţionară, în care se va implica activ, trezind suspiciunea autorităţilor ţariste.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO