Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Unde se află muntele Meru, “centrul Universului”? Legătura misterioasă cu “Steaua întunecată” şi cu crucea cavalerilor templieri

613

blankÎn filozofia japoneză budistă, un munte gigant denumit Muntele Sumeru se crede că ar fi centrul lumii. În cosmologia populară indiană, Muntele Sumeru este un munte de aur şi giuvaere, ce are forma unei cupe şi despre care se crede că ar fi centrul lumii, în jurul căruia se învârt toate planetele. Etimologic, numele muntelui este “meru”, la care se adaugă prefixul “su” (ce înseamnă “excelent”), adică “minunatul Meru” sau “excelentul Meru”.

Conform unei lucrări străvechi indiene, Sumeru este înalt de 80.000 de yojanas. Nu se ştie exact cât măsoară un yojana, dar unii cred că e vorba de 7.300 de metri. De asemenea, nu se ştie unde se află exact Muntele Sumeru, dar conform unei hărţi din perioada Edo a istoriei japoneze, acesta s-ar afla în cadrul Munţilor Himalaya, la graniţe dintre India şi Tibet. Există alte credinţe că Muntele Meru ar fi de fapt Muntele Kailasa, care se află în apropierea lacului Manasarovar din Tibet.

Tot despre acest munte, se mai spune că baza sa se află în iad, iar vârful în paradis; de aceea, se crede că s-ar afla localizat dincolo de planul fizic al realităţii, într-un tărâm al perfecţiunii şi transcendenţei.

O altă legendă ne spune că Muntele Meru este înconjurat de şapte cercuri de munţi de aur, fiecare din ei separaţi de şapte oceane circulare. El conţine un palat de aur, unde locuieşte Indra, regele zeilor hinduşi. Această întreagă suprastructură este flancată de 4 continente principale, fiecare având câte 2 subcontinente. Continentul de sud, Jambudvipa, corespunde Pământului fizic. Celelalte continente reprezintă o planetă din apropiere, spre care sufletele transmigrează pentru reîncarnare. Totuşi, aceste lumi sunt de nedorit, întrucât ele sunt locuite de fiinţe neumane.

blankTotuşi, e foarte interesant simbolul Muntelui Meru. Priviţi-l în stânga imaginii; el semnifică o incredibilă cantitate de energie eliberată din centrul său al unei catastrofe cataclismice. El se aseamănă mult cu alte simboluri:

* pandantivul purtat de un rege sumerian şi care reprezintă “Steaua întunecată”. Legenda ne spune că “Steaua întunecată” este o energie distructivă şi care implică un război cataclismic cu zeii străvechi.

* simbolul internaţional modern al radiaţiilor, ca urmare a energiei atomice distructive;

* simbolul crucii cavalerilor templieri.

blank
Simbolul stelei intunecate
blank
Simbolul radiatiei
blank
Crucea cavalerilor templieri
Orgoni Crystal