Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un misterios zgârâie-nori de 29 de etaje, fără nicio fereastră, se află situat în mijlocul New York-ului. Ce secrete se ascund în spatele său?


În inima Manhattan-ului, în New York, există un zgârie-nori neobișnuit cu 29 de etaje, lipsit de ferestre, care se înalţă misterios. Numele său de cod este Titanpointe și este situat pe strada Thomas nr. 33. Această clădire i-a derutat pe new-yorkezi de ani de zile.  Clădirea, construită în 1974, a fost proiectată să reziste la explozii atomice și a fost inițial destinată să găzduiască echipamente vitale de telecomunicații. A fost concepută ca un centru nervos de comunicare, fortificat împotriva amenințărilor nucleare, de către firma de arhitectură John Carl Warnecke & Associates.

Această structură impunătoare, un turn gri din beton și granit care se înalță la 165 de metri în mijlocul New York-ului, rămâne un mister. Spre deosebire de clădirile de locuințe și de birouri învecinate, aceasta nu are o singură fereastră și rămâne neluminată. Noaptea capătă o prezență ciudată, iar ziua aruncă o umbră uriașă, orificiile sale pătrate emitând un zumzet slab, adesea imperceptibile în sunetele agitate ale orașului.

Timp de zeci de ani, această clădire a captat imaginația new-yorkezilor ca fiind unul dintre cei mai ciudați și mai emblematici zgârie-nori ale orașului. Dar adevăratul scop al acestei structuri enigmatice a rămas în mare parte ascuns.

Însă, această clădire pare a fi mai mult decât un simplu hub de telecomunicații. Dovezile din documentele obținute de denunțătorul NSA Edward Snowden, împreună cu planurile arhitecturale și interviurile cu foști angajați AT&T, sugerează că acest zgârâie-nori a servit ca un sit de supraveghere NSA (Agenţia Americană de Securitate), cu numele de cod Titanpointe.

Implicarea NSA depășește simpla speculație. Se pare că în interiorul clădirii, există un fel de „gateway” internațional, care direcționează apelurile telefonice între SUA și țări din întreaga lume. Acest program de supraveghere sub acoperire a vizat nu numai organizații internaționale precum ONU, FMI și Banca Mondială, dar și numeroase țări, inclusiv aliații SUA.

Deşi se cunoaşte că AT&T a cooperat cu NSA în materie de supraveghere, au apărut puține detalii despre rolul specific al unor unități precum clădirea de pe strada Thomas nr.33 în desfășurarea unor programelor secrete. Documentele Snowden oferă totuși o perspectivă fără precedent asupra modului în care echipamentele NSA au fost integrate în rețeaua AT&T din New York.


Lasă un comentariu