Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O, Dumnezeule! Au spart hackerii emailurile Fundaţiei lui Bill Gates, Organizației Mondiale a Sănătății şi altor organizaţii? Dacă da, ce documente confidenţiale au extras de acolo?


Potrivit site-ului The Washington Post, hackeri necunoscuți au postat on-line aproape 25.000 de adrese de e-mail și parole care ar putea aparține Institutului Naţional de Sănătate (din SUA), Organizației Mondiale a Sănătății, Fundației Bill & Melinda Gates și altor grupuri care lucrează pentru combaterea pandemiei de coronavirus, spune SITE Intelligence Group, care monitorizează extremismul on-line și grupurile teroriste.

SITE nu a putut verifica dacă adresele de email și parolele erau autentice. Robert Potter, un expert australian în domeniul cibersecurității, a declarat că a putut să verifice faptul că adresele de e-mail și parolele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt reale.

Listele cu emailuri, ale căror origini nu sunt clare, par să fi fost postate pentru prima dată pe 4chan, un forum cunoscut pentru postările sale extremiste, iar mai târziu pe Pastebin, un site de stocare de texte, pe Twitter și pe canalele extremiste de dreapta de pe Telegram.

Fundația Gates a spus într-o declarație următoarele: „Monitorizăm situația în conformitate cu practicile noastre de securitate a datelor. În prezent, nu avem nicio indicație privind o intruziune în datele noastre de la fundație.”

Potrivit unui utilizator, KiwiFarms, nu există prea multe informații despre virusul SARS-CoV-2 și majoritatea fișierelor sunt legate de criza Ebola și HIV.

Totuşi, este posibil ca grupul de hackeri care a intrat pe serverele de e-mail să fi copiat toate informațiile importante, înainte de a posta informaţiile în public. Este posibil să începem să vedem mai multe documente confidenţiale în perioada următoare, date de la Institutul Naţional de Sănătate din SUA, Organizația Mondială a Sănătății şi de la Fundația Bill & Melinda Gates.