Un chip uman de rege apare pe o stâncă de pe Marte. De ce NASA nu îl studiază mai bine?

  •  
  •  
  •  
  •  

Fața unui umanoid cu barbă (ce se aseamănă cu un rege), descoperită pe o stâncă de pe planeta Marte, ar fi putut fi sculptată de extratereştri, concluziona o lucrare științifică apărută în 2017. Potrivit studiului de acum 2 ani, publicat în „Jurnalul de Explorare Spațială”, se pare că există un profil de fiinţă umană cu barbă, cu un coif asemănător unei păsări, în partea de sud-est a unui crater aflat în regiunea Utopia Planitia de pe Marte.

Cercetătorii cereau acum 2 ani Agenţiei Spaţiale Americane (NASA) să obțină urgent imagini suplimentare ale acestui chip, pentru a investiga mai departe posibilitatea existenţei primei dovezi a existenței unei vieți extraterestre inteligente.

În lucrare se spun următoarele: „Caracteristicile faciale includ un ochi, un nas, o gură, o mustață și o barbă, în timp ce coiful se aseamănă cu o pasăre. În cele patru imagini NASA se confirmă coerența portretului uman. Recomandăm ca NASA și echipa de imagistică de la Universitatea din Arizona să direcționeze sonda spațială MRO pentru a obține imagini suplimentare ale acestei caracteristici anormale. Noile imagini satelitare ar trebui să fie făcute în momente diferite ale zilei și sub diferite unghiuri solare pentru analize suplimentare. Dacă aceste caracteristici se dovedesc a fi viabile, încurajăm explorarea de către roboţii spaţiali a acestui sit arheologic, ca prim candidat pentru studierea potențialelor artefacte de pe suprafața planetei Marte”.

Cercetătorii provin de la Societatea pentru Cercetare Planetară SETI și de la Institutul Cydonia – două organizații independente, formate din oameni de știință și cercetători care au ca interes studiul anomaliilor observate pe planete și pe sateliții din sistemul solar, ale căror origini ar putea fi rezultatul unui design extraterestru inteligent.

Scepticii resping această asemănare, spunând că totul nu este decât o pareidolie. Pareidolia apare atunci când creierul vede obiecte familiare sau forme în stânci, nori sau alte lucruri.


  •  
  •  
  •  
  •  
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner