Secretele chirurgiei spirituale: operaţii fără bisturiu

2.201 vizualizari

chirurgie-spiritualaDespre chirurgia spirituală a început foarte mult să se vorbeasă prin anii 1960. Toţi specialiştii care au cercetat această chestiune afirmă în modul cel mai categoric că miracolele acestea sunt autentice.

Singurul fapt mai greu de înţeles în afacerea aceasta este comportarea lui Agpaoa, un chirurg spiritual celebru, care îşi comercializează puterile lui miraculoase însă o face într-un mod cu totul neobişnuit. După informaţiile provenite din surse sigure, el nu pretinde niciun fel de onorariu, lucrând în principiu pe gratis, însă nu refuză, dacă i se oferă, donaţii între 50 şi 500 de dolari, destul de puţin dacă ne gândim la costul unei asemenea operaţii într-un spital în regulă şi mai ales, la faptul că el a organizat un serviciu de transport charter pentru pacienţii săi care doresc să-l viziteze la Manilla.

În Brazilia există de asemenea un astfel de «vindecător spiritual» pe nume Ze Arigo, care operează într-un mod asemănător, însă numai aflându-se în transă şi, în plus, slujindu-se de un cuţit foarte tăios care joacă rolul de bisturiu, fără a lăsa însă absolut nicio urmă după aceea. Acest Ze Arigo susţine că el nu ştie ce face în timpul operaţiilor, şi că este telecomandat de spiritul unui medic neamţ mort la Rio de Janeiro în 1944, «doctorul Fritz», nume cel puţin ciudat prin banalitatea lui, ca să nu zicem neserios sau chiar suspect. Operaţiile practicate de vindecătorul brazilian au fost urmărite în mai multe rânduri de un eminent chirurg american, profesorul Puharich, însă adevărul este că în cazul acesta se cunosc destul de puţine informaţii. Doctorul Naegeli nu s-a pronunţat în privinţa brazilianului, însă e drept că nici nu l-a cercetat.

El certifică, de la înălţimea incontestabilei sale autorităţi profesionale şi morale, că operaţiile filipinezului se efectuează fără asepsie, fără anestezie, asupra unor pacienţi aflaţi în stare de veghe, fără niciun fel de bisturiu, numai cu mâna care procedează la ablaţiuni şi la vindecarea instantanee a bolnavului. „Este lucru de necontestat, conchide el, că mâna lui Agpaoa se cufundă în corpul omenesc ca într-un fluid şi scoate de acolo ţesuturile bolnave şi tumorile. Când iese afară, ţesuturile rămân în urma ei absolut intacte, fără urmă de cicatrice sau vreo hemoragie”.

Cazul unui bărbat vindecat de un chirurg spiritual

Iată în continuare povestea unui bărbat, care suferea în tinereţe de o inflamaţie foarte supărătoare care îi apăruse la gât, aproape pe vena jugulară externă, prezentându-se ca o băşică şi incomodându-l şi durându-l serios. S-a adresat unui asemenea vindecător – care între timp a murit – un om din satul Ages, care i-a spus ca-l scapă cât ai clipi de beleaua asta, drept care a şi scos din buzunar un cuţit tăios ca un brici. Cum tânărul nostru începuse să tremure şi arunca mereu ochii spre uşă, temându-se că individul are să-i taie băşica aceea, vindecătorul l-a liniştit:
– Nu-ţi fie frică de nimic, băiete, nici nu te tai nici nu te înţep. Dacă n-ai încredere, ţine mâna pe umflătura aia, acoper-o bine, ca să fii sigur că nu mă ating de ea.

Tânărul pacient şi-a acoperit cu palma tumoarea de la gât şi bătrânul, la zece centimetri şi mai bine de gâtul lui, a făcut iute o mişcare cu cuţitul prin aer, ca şi cum ar fi tăiat ceva. Sau poate că era un gest magic.
– Acuma, tinere, du-te acasă. Şi când ai să ajungi, să vezi cum iese răul din dumneata fără nici o durere şi ai să fii bun-teafăr.

Nu trecuse nici o oră de la plecare şi pacientul, aproape de poarta casei, a simţit ceva fierbinte curgându-i pe gât. A dus repede mâna acolo şi s-a trezit cu ea plină de sânge şi de puroi. Abcesul sau inflamaţia – sau tumoarea, e greu de spus acum – supura din abundenţă şi se dezumfla aproape văzând cu ochii. După câteva zile gâtul tânărului nostru arăta ca orice gât şi, stranie coincidenţă, nu se mai cunoştea absolut nicio urmă, cum s-ar fi petrecut lucrurile, de exemplu, în cazul unui furuncul.