Se găseşte un „Triunghi al Bermudelor” în jurul Insulei Şerpilor? Se pare că da! Oricum, toată Marea Neagră e plină de anomalii!


insula serpilor triunghiul bermudelorInsula Şerpilor a aparţinut întotdeauna României din punct de vedere geopolitic. Asta, deoarece făcea parte chiar în urmă cu 2.500 de ani dintre posesiunile oraşului-cetate Histria. Apoi a trecut în posesia romanilor, a bizantinilor şi, după toţi aceştia, a turcilor. Întotdeauna însă, a fost legată numai şi numai de Dobrogea, considerându-se indubitabil că ar face parte integrantă din ea. Deoarece acela care stăpânea Dobrogea şi Delta, stăpânea şi Insula Şerpilor. Mai mult, între 12 aprilie 1879 şi 28 mai 1948 ea a aparţinut – cu acte în regulă, deci prin tratate ferme -, numai României.

Denumirea insulei a fost dată de şerpii de apă care se găsesc pe acest teritoriu; ei sunt negri, cu capul mic şi pântecele roşiatic şi măsoară 1,20-1,30 metri, fiind total inofensivi. Insula a mai avut în trecut şi alte denumiri, ca Selina, Cacearia, Insola Roşia, Nisi Rubra sau Rubea.

În acest articol, vom vorbi despre un mister legat de Insula Şerpilor, aşa cum găsim într-un articol publicat pe site-ul adevarul.ro pe 3 aprilie 2015 şi intitulat „Misterele celor mai frumoase insule din România: Triunghiul Bermudelor din Insula Şerpilor – locul în care marea arde, ciudata Ada Kaleh, insula cu turban”. Citez din articol fragmentul despre Insula Şerpilor:

În jurul ei s-au creat mai multe legende. În vecinătatea ei se spune că se află un Triunghi al Bermudelor. La 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane au dispărut acolo. O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc a dispărut la numai 30-40 km de ţărmul românesc. De asemenea, de-a lungul timpului, mai mulţi pescari au povestit cum „marea arde“. În nord–estul Mării Negre, se află mai multe falii tectonice. Una dintre ele este falia Sulina – Tarhankut (Ucraina). Drept dovadă a activităţii seismice, Insula Şerpilor a apărut brusc. Zona este foarte tectonizată, iar toate elementele componente ale unui câmp terestru, printre care şi cel magnetic, se manifestă cu putere, spun specialiştii.

Oricum, în Marea Neagră se găseşte un adevărat „triunghi al Bermudelor”, aşa cum am mai scris într-un articol din 2009 – “Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagră:

Un interesant studiu realizat de cercetători de la Harvard, cu sprijinul NASA Astrophysics Data System, semnalează anomaliile magnetice din Marea Neagră, citând şi o lucrare scrisă pe această temă de ruşii Osipov G. V.şi Terekhov A. A. şi apărută în 1978 (…) Diverse articole şi lucrări apărute în ultima vreme susţin că în Marea Neagră s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafaţa de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariţii inexplicabile, de nave, avioane şi oameni. Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV, dar şi în mărturii mai recente ale unor martori ori supravieţuitori norocoşi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simţite în Marea Neagră.

Ele ar fi provocat şi dispariţia în mai 1944 a crucişătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi, pentru ca, la numai două luni după aceea, cinci avioane militare ruseşti să aibă aceeaşi soartă. Diverse surse pretind că şi nava, şi aparatele de zbor ar fi fost înghiţite de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, descriere asemănătoare celei făcute de piloţii supravieţuitori din Triunghiul Bermudelor.

 


Lasă un comentariu