Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Probabil, noi nu ne vom putea teleporta niciodată! Acesta e adevărul!

2305

blankPentru mulți dintre noi, teleportarea ar fi cea mai bună modalitate de a călători. Imaginați-vă pășind într-un transportor, putând astfel parcurge mii de kilometri într-o clipă. Aşa ceva putem întâlni în serialul SF „Star Trek” sau în seria de filme fantastice „Harry Potter”. În lumea reală, din păcate, teleportarea umană nu poate fi realizată niciodată. Iar motivele pentru acest lucru provin din fizica fundamentală.

Dar, ce-ar sta în calea teleportării instantanee? Teoria relativităţii ne spune că nimic din materie nu poate călători mai repede decât viteza luminii. Chiar dacă ai putea să te teleportezi, ți-ar lua ceva timp pentru acest tranzit.

Însă, întrebarea reală este cum s-ar putea face teleportarea. Teleporterul din filme arată că s-ar putea transporta pasageri prin bariere solide. În realitate, nu putem trece particule de materie prin majoritatea materialelor, deoarece acestea interacționează prea puternic cu atomii din interior. Ajungem astfel la o problemă-cheie ce apare în teleportare: materia din care este alcătuit corpul nostru respectă nişte reguli care nu permit trecerea prin bariere.

Dar, mai există și problema energiei. Transportorul din “Star Trek” dizolvă corpurile în componentele lor de bază și le reasamblează în celălalt capăt. Aceasta ar necesita o cantitate fenomenală de energie. Cu alte cuvinte, pentru a face teleportarea fezabilă, trebuie să găsim o soluţie cu privire la energia necesară.

Cu toate acestea, oamenii de știință au elaborat un fel de transportor în care pot teleporta informații (şi nu oameni). Teleportarea cuantică implică transportul „stării” unei particule (de obicei un foton) dintr-un loc în altul, ceea ce promite a fi o formă sigură de transfer de informații în viitor. Cheia acestei tehnologii este dată de faptul că toate particulele de același tip sunt identice. De exemplu, fiecare electron este exact același ca celălalt din punct de vedere al masei, al sarcinii electrice etc., deci dacă copiezi configurația unui electron în altul, este exact același lucru ca şi cum l-ai teleporta.

Electronii sunt simpli în comparație cu trupurile umane. Un om are în jur de 1028 de atomi, adică 1 urmat de 28 de “0”. Configurația cuantică totală a unui corp uman include modul în care acești atomi sunt aranjați, ceea ce implică totul, de la structura ADN-ului până la oase și piele. Aşadar, există o cantitate gigantică de informații necesare pentru teleportare.

De asemenea, teleportarea presupune reansamblarea unei persoane la celălalt capăt al procesului. Unii cercetători au estimat că ar fi necesari 1042 biți, doar pentru a codifica ceea ce este în creierul nostru.

În plus, mai există şi probleme etice și filozofice, deoarece procesul de copiere a tuturor informațiilor cuantice ar putea ucide omul pe care încercați să îl teleportaţi, ceea ce duce la întrebarea dacă individul teleportat este același sau e vorba de o persoană cu totul nouă.

Aşadar, adevărul este acesta: fără noi descoperiri care să contrazică ceea ce știm acum despre Cosmos, noi pur și simplu nu putem teleporta!

Orgoni Crystal