N-aţi văzut niciodată oameni-umbră, cu coada ochiului? Teorii uluitoare


Există un interes din ce în ce mai mare pentru fenomenul oamenilor-umbră. Ce sunt ei? Fantome? Ființe interdimensionale? Călători în timp? Altceva?

Citeşti, stând confortabil pe canapea în lumina slabă, când o mișcare prin cameră ți-a atras atenția. Părea ceva întunecat, dar nu era nimic acolo. Te-ai întors la lectură – și o clipă mai târziu a apărut din nou. Ai ridicat rapid privirea de data asta și ai văzut forma trecătoare, dar deosebit de umană, a umbrei trecând rapid peste peretele îndepărtat – și dispărând. Ce-a fost asta? A fost o umbră naturală? Imaginația ta? Sau o fantomă?

Cei care experimentează și studiază fenomenul oamenilor-umbră spun că aceste entități aproape întotdeauna erau văzute cu coada ochiului și foarte scurt. Dar, din ce în ce mai mult, oamenii încep să le vadă direct și pentru perioade mai lungi de timp. Unii cunoscători mărturisesc că i-au văzut chiar și ochii (de obicei roșii) acestor ființe din umbră.

Au fost oferite mai multe teorii cu privire la ce sunt oamenii-umbră și de unde provin ei.

Imaginație

Explicația pe care o primim de la sceptici și de la știința curentă este aceea că oamenii-umbră nu reprezintă altceva decât imaginația umană activă. Mințile noastre ne joacă feste, ochii noștri văd lucruri într-o fracțiune de secundă care nu sunt cu adevărat acolo – iluzii. Și fără îndoială, aceste explicații probabil pot explica unele, dacă nu multe experiențe. Ochiul și mintea umană sunt ușor de păcălit. Dar pot ele explica toate cazurile?

Fantome

Pentru a numi aceste entități fantome necesită mai întâi o definiție a ceea ce înțelegem prin fantome. Oamenii-umbră sunt oarecum diferiți de fenomenul fantomelor. În timp ce fantomele sunt aproape întotdeauna de un alb cețos, având o formă și o înfățișare umană vizibilă, ființele din umbră sunt mult mai întunecate și mai asemănătoare umbrelor, lipsind detaliile aspectului lor. Acest lucru este în contrast cu multe vederi de fantome, în care martorul poate descrie trăsăturile faciale ale fantomei, stilul de îmbrăcăminte și alte detalii. Singurul detaliu observat cel mai des într-o umbră sunt ochii roșii strălucitori.

Demoni sau alte entități spirituale

Fața întunecată și sentimentele răuvoitoare care sunt adesea raportate în asociere cu aceste creaturi, i-a determinat pe unii cercetători să speculeze că oamenii-umbră ar putea fi de origine demonică. Dacă sunt demoni, trebuie să ne întrebăm care este scopul sau intenția lor de a se lăsa văzuți în acest fel. Este doar pentru a ne speria?

Corpuri astrale

O teorie sugerează că oamenii-umbră sunt umbrele sau esențele oamenilor care au experiențe în afara corpului. Potrivit lui Jerry Gross, profesor de călătorii astrale, cu toții călătorim în afara corpului când dormim. Poate că, spune această teorie, vedem corpurile astrale efemere ale acestor călători în amurg.

Călători în timp

O altă teorie este că oamenii din viitor ar fi putut găsi mijloacele de a călători în trecut – timpul nostru. Ei sunt capabili să realizeze această ispravă incredibilă, poate în această stare; de aceea, ni se par doar ca niște umbre trecătoare în timp ce observă evenimentele din linia noastră temporală.

Ființe interdimensionale

Chiar și știința oficială este destul de convinsă că există alte dimensiuni decât cele trei pe care le locuim. Și dacă aceste alte dimensiuni există, cine sau ce (dacă este ceva) le locuiește? Unii teoreticieni spun că aceste dimensiuni sunt paralele și foarte apropiate de ale noastre, deși invizibile pentru noi. Și dacă există locuitori în aceste alte dimensiuni, este posibil ca aceștia să fi găsit o modalitate de a pătrunde în dimensiunea noastră și de a deveni, cel puțin parțial, vizibili? Dacă da, ar putea foarte bine să apară ca umbre.

Nu există nicio modalitate de a dovedi sau de a infirma vreo teorie despre un fenomen atât de misterios, care se întâmplă atât de repede și fără avertisment. Știința consideră că este practic imposibil să catalogheze sau să studieze astfel de fenomene în orice mod metodic. Tot ce putem face, în prezent, este să documentăm experiențele personale și să încercăm să le punem cap la cap pentru ceea ce ar putea fi fenomenul oamenilor-umbră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock