O teorie prea bizară: sculptura dintr-un templu hindus vrea să ne spună că extratereştrii au venit pe Terra din galaxii îndepărtate, prin intermediul „camerelor de teleportare”?


Imaginea din acest articol este formată din două părţi: partea stângă este una creată pe calculator, care se aseamănă cu o cameră de teleportare (exact ca în serialul SF „Star Trek”), iar partea din dreapta este o fotografie reală, reprezentând o sculptură dintr-un templu hindus. Nu-i aşa că se aseamănă „camera de teleportare” SF (care oricum pare a fi un concept SF) cu sculptura hindusă? Din acest punct de vedere, există o teorie conform căreia vechii hinduşi au dorit să transmită omenirii din viitor informaţia conform căreia zeii-extratereştri ar fi venit pe Terra din sisteme solare / galaxii îndepărtate prin intermediul teleportării. Totodată, nu e exclus ca sculptura hindusă să se refere şi la o „cameră de vindecare” – un concept, de asemenea SF, prezent în multe filme şi cărţi ştiinţifico – fantastice.

Sau totul e doar o simplă coincidenţă? Oricum, conceptul teleportării este unul extrem de controversat. Corpul uman (sau al oricărei fiinţe, inclusiv una extraterestră) este o creație foarte complexă, conținând un număr enorm de atomi, care sunt perfect aranjaţi într-un model infinit de complex. A teleporta o fiinţă dintr-un loc în altul, înseamnă că va trebui să se transforme materia solidă a particulei în informații, care sunt trimise la destinație. În cazul în care semnalul este primit, informațiile sunt folosite pentru a crea o copie fidelă a originalului. Dar, pentru a finaliza procesul, originalul trebuie să fie distrus. Puteţi să vă imaginaţi aceste lucruri în cazul unei fiinţe umane/extraterestre? Deci, în procesul de teleportare cuantică, omul / extraterestrul trebuie să fie distrus, ceea ce înseamnă că statutul originalului este total corupt. Dacă doriți să fiţi teleportat, va trebui mai întâi să muriţi, în scopul de a reapărea într-un alt loc. Va trebui să treceţi prin procesul copierii atomilor și distrugerii originalului vostru. Copia va avea, cel mai probabil, toate amintirile si sentimentele voastre. Dar, cine este, de fapt, trimis prin teleportare? Este sistemul original, care este reconstruit la distanță sau pur și simplu o copie? Este aceeași persoană când teleportarea a fost finalizată? Vom avea exact aceeași personalitate ca şi originalul “eu”?

V-am prezentat scluptura hindusă şi gândurile despre teleportare… voi decideţi dacă le daţi crezare sau nu!


Lasă un comentariu