Site de secrete, stiinta si metafizica

Pe patul morţii, Voltaire nu voi să se lepede de Satana

1 29

În momentul în care oamenii se văd în faţa morţii îşi pierd orice masca şi devin mai mult ca oricând ei înşişi. Ultimele cuvinte rostite de muribund sunt memorate şi chiar citate. Multe dintre acestea sunt extrem de sincere, dar în acelaşi timp amuzante. De-a lungul timpului o parte dintre ele au rămas înscrise pe paginile istoriei, în special cele ale unor celebrităţi.

Astfel, marele filosof francez Voltaire muri la 30 mai 1778 la Paris. În timp ce filozoful se afla pe patul de moarte, preotul care îl spovădui îl întrebă dacă se leapădă de Satana.  “Acum, dragul meu, nu e momentul să îmi fac duşmani”, răspunse Voltaire.

Foarte interesante sunt şi ultimele cuvinte ale ateistului Karl Marx. “Pleacă de aici! Ultimele cuvinte sunt pentru proştii care nu au apucat să spună destule!”, i-a spus Karl Marx menajerei care îl întrebă care sunt ultimele sale cuvinte.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie