Oamenii din Nuremberg (Germania) chiar au fost martorii unei bătălii pe cer, ce a implicat diverse facţiuni extraterestre?

  •  
  •  
  •  
  •  

Germania, 14 Aprilie 1561. În zori, cetăţenii din Nuremberg au fost treziţi de ceea ce o foaie volantă a vremii descria ca fiind „un spectacol înfricoşător”. Diverse obiecte stranii erau observate pe cer, angajate în ceea ce părea a fi o bătălie aeriană. Oare au fost ei martorii unui fenomen OZN?

Ei au descris obiecte în formă de trabuc, cercuri în aer şi cruci; cruci zburătoare. Apoi, brusc, din aceste forme s-au desprins altele. Sferele şi discurile au fost observate multă vreme, în timp ce păreau a se lupta pe cerul de deasupra oraşului. De fapt, bătălia era atât de evidentă, încât locuitorii din Nuremberg au putut chiar discerne care parte ieşea învingătoare. Unele obiecte au putut fi văzute prăbuşindu-se pe sol sau dispărând într-un nor de fum sau aburi. Alte obiecte au putut fi vazute zburând şi dispărând în direcţia Soarelui.

Întreg evenimentul a fost imortalizat într-o foaie volantă. Un astfel de document din sec. al XVI-lea poate fi considerat chiar ca un ziar. Şi acesta există astăzi la Zurich, în Elveţia. Biblioteca Centrală din Zurich a păstrat până astăzi nu doar o copie a unei gravuri în lemn care arată evenimentele, de deasupra oraşului Nuremberg din 1561, dar şi o altă gravură în lemn din 1566 înfăţişând evenimente similare, ce au avut loc în acel an, deasupra oraşului Basel din Elveţia.

Ceea ce fascinează este asemănarea perfectă a celor două evenimente. Oamenii au văzut o mulţime de cercuri în aer. De fapt, o înmulţire a cercurilor din aer.  Ei nu au văzut asta, neapărat ca pe o bătălie aeriană, ci au interpretat-o ca pe un soi de semn divin.

Foile volante ce au fost difuzate atât in Nuremberg cât şi în Basel, 5 ani mai târziu, sfătuiau oamenii „să se căiască pentru păcatele lor”, interpretând aceste extraordinare evenimente ca semne divine.

În vremurile străvechi, evenimentele extraordinare sau neobişnuite, aparţineau întotdeauna divinităţii, zeilor. „Dumnezeu face asta! Dumnezeu ne pedepseşte! Dumnezeu ne binecuvântează! Căiţi-vă! Mergeţi la biserică!”

Descrierea de la Nuremberg este interesantă de citit, fiindcă include referiri iconografice religioase. Se vorbeşte despre cruci văzute pe cer în ziua anterioară acelor viziuni. Ceea ce ce noi considerăm a fi un fuselaj cu aripi este posibil ca lor să le fi părut ca şi cruci, Este greu de imaginat cum apăreau aceste lucruri pe cer, dar este mai mult ca sigur că, aceleaşi obiecte observate pe cer astăzi, ar fi descrise cu totul altfel. Oare oamenii din Nuremberg chiar au fost martorii unei bătălii implicând diverse facţiuni extraterestre?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner