Home Medicina O ipoteză înfricoşătoare: „coronavirusul Wuhan” a ajuns pe Pământ de la un...

O ipoteză înfricoşătoare: „coronavirusul Wuhan” a ajuns pe Pământ de la un meteorit extraterestru?

7.145 vizualizari
Imagine: prelucrare proprie

Misteriosul şi mortalul coronavirus Wuhan, cel care a produs atâta panică în întreaga lume la începutul anului 2020, are o nouă cauză potențială. Şi nu, nu e vorba de lilieci sau de vreun alt animal consumat în China, ci de un meteorit. Astfel, un om de știință din Anglia susține că virusul mortal a fost adus pe Pământ de un meteorit care s-a prăbușit în China în 2019.

Astfel, un eveniment ceresc strălucitor a fost observat pe 11 octombrie 2019 în orașul Sonjyan, din provincia Jilin din nord-estul Chinei. N-ar fi exclus ca acest eveniment să fi avut un rol crucial în epidemia care a izbucnit în toată China la începutul lui 2020. Dacă un fragment dintr-un meteorit care transporta mai mulţi viruși / bacterii, a intrat în mezosfera și stratosfera Pământului cu viteză mare de circa 30 km/s, nucleul său interior care a supraviețuit incandescenței s-ar fi dispersat în stratosferă și troposferă.

Profesorul Chandra Wickramasinghe de la Centrul de Astrobiologie Buckingham (autorul celor spuse mai sus) propune teoria ca meteoritul care s-a prăbușit în octombrie 2019 în Sonjyan City la 2200 km nord de Wuhan, centrul focarului de coronavirus, s-ar putea să fi răspândit sute de trilioane de particule virale infecțioase în atmosferă. Wickramasinghe este un cunoscut matematician britanic, astronom și astrobiolog, care susține cu tărie ideea panspe*rmiei, adică corpurile cereşti transportă și răspândesc organisme vii în jurul Universului.

Wickramasinghe spune că primele particule infecţioase de la meteoritul din octombrie 2019 au căzut peste Wuhan, dar încărcătura virală, ce se află încă în atmosferă, ar putea să cadă în continuare peste alte orașe, în special din China. Aceasta înseamnă că alte orașe sunt în pericol de a avea şi ele focare de coronavirus ca Wuhan-ul?