Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O enigmă nerezolvată: mai există şi astăzi descendenţi ai misterioşilor copii cu pielea verde din Woolpit?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În lumea paranormală, există un stereotip conform căruia extratereştrii pot avea culoarea verde a pielii, de la marțieni verzi până la zeul-extraterestru egiptean Osiris, descris cu pielea verzuie. Mitologia celtică antică îl înfățișează adesea pe „Omul Verde”, datând dinaintea Imperiului Roman. Și în Anglia secolului al XII-lea există povestea Copiilor verzi din Woolpit. Această poveste pare să se fi bazat pe existenţa unor oameni reali, cu pielea verde, care ar putea avea descendenți chiar şi astăzi.

Istorisirea o aflăm din relatările a doi celebri cronicari englezi, William de Newburgh și Ralph de Coggeshall. Acesta din urmă a auzit povestea de la un om pe nume Richard de Calne, scriind totul în „Chronicon Anglicanum” (1189). William de Newburgh a scris şi el despre copiii verzi, mai târziu, în „Historia rerum Anglicarum”, publicată în 1220.

Povestea este următoarea (citiţi mai multe în acest articol: Enigma copiilor verzi din Woolpit: fiinţe din alte dimensiuni, de pe alte planete sau copii obişnuiţi?). Într-o zi au fost găsiţi în comitatul Suffolk (Anglia) doi copii verzi care rătăceau pe câmpie, plângând cu deznădejde. Secerătorii au prins copiii şi i-au dus în satul cel mai apropiat, Woolpit. Aici, au fost ţinuţi captivi în casa lui Sir Richard de Calne, unde norodul venea şi se holba la ciudaţii copii. Potrivit lui William de Newburgh, ei erau îmbrăcaţi în „straie de culoare ciudată, confecţionate dintr-un material necunoscut”. Nu vorbeau englezeşte şi au refuzat mâncarea ce le-a fost oferită.

Copiii au fost botezaţi. La scurt timp după aceea, băiatul a slăbit şi a murit. Fata s-a obişnuit să mănânce şi alte alimente, iar pielea a dobândit culoarea normală. Întrebată despre ţara ei de baştină, ea a spus că „toţi locuitorii şi tot ce se găsea pe tărâmul acela erau de culoare verde; că nu vedeau niciodată soarele, aveau parte de oarecare lumină, ca în amurg”.

Fata verde, Agnes, s-a căsătorit mai târziu cu arhidiaconul Richard Barre. Cuplul a avut cel puțin un copil, astfel că descendenții ei pot exista chiar şi astăzi. În 1978, autorul local Bob Roberts a scris în „A Slice of Suffolk” faptul că: „Mi s-a spus că încă există oameni în Woolpit care sunt „descendenți din copiii verzi”, dar nimeni nu mi-ar spune cine sunt!”


Lasă un comentariu