Muzica clasică subzistă permanent în dimensiunea a 5-a, într-o realitate diferită de-a noastră?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Fizicienii afiliați Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN) ar susţine faptul că muzica clasică există într-un domeniu al realității diferit de spațiul 4D locuit de ființele umane.

Oamenii de știință efectuau în 2015 o căutare de rutină pentru a 5-a dimensiune folosind Acceleratorul de Particule LHC (Large Hadron Collider) – imensul accelerator de particule folosit pentru a dovedi existența Bosonului Higgs – când au dat peste un set de frecvențe care conțineau întregul corpus al muzicii clasice din secolul al IX-lea, în interpretarea muzicianului Nico Muhly. Conform raportului, nenumăratele lucrări care compun acest repertoriu își mențin o formă potențială de existență într-un continuum care se află dincolo de limitele percepţiilor umane comune.

„Muzica clasică transcende atât fluxul liniar, cât și spațiul euclidian cu care suntem obișnuiți”, a spus Rolf-Dieter Heuer, directorul general al CERN. „O lucrare muzicală este o entitate misterioasă a cărei esență ne eludează total simțurile.”

Fizicienii susțin că orice interpretare sau înregistrare a unei piese de muzică clasică este un fel de hologramă ce va fi proiectată dincolo de realitatea noastră de zi cu zi și va ajunge să vibreze etern într-un mediu eteric ce pluteşte înăuntrul și în jurul nostru în orice moment. Când părăsim un muzeu, ştim că tablourile se află acoolo. Dar, după ce-ascultăm cea de-a cincea simfonie a lui Beethoven, de exemplu, unde se duce ea? Unde se află? Într-un altfel de muzeu, într-o lume paralelă, poate în a cincea dimensiune.

Sursa: musescore.org

P.S. Articolul acesta a apărut pentru prima dată în 2015 pe site-ul submediant.com, site care nu mai funcţionează în prezent. E o ştire „suspectă”, pentru că n-am găsit-o în mare publicaţii ale lumii, deci e posibil să fie „fake news”. Dar, chiar şi aşa să fie, mi-ar place să ştiu că ar putea exista o altă dimensiune superioară, în care muzica (nu numai cea clasică) , dar şi alte evenimente ale lumii, rămân înregistrate pentru totdeauna…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO