Reacţia incredibilă a lui Ceauşescu atunci când a vizitat mormântul lui Ştefan cel Mare la Putna


Odată cu ştirea morţii ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, din cauza lui Covid-2019, site-ul evz.ro publică un articol despre întâlnirea lui Pimen cu Nicolae Ceauşescu, în anul 1966, la Mănăstirea Putna. Din toată descrierea, mi-a atras atenţia următorul fragment:

În anul 1966, Nicolae Ceaușescu a vizitat Mănăstirea Putna cu prilejul împlinirii sorocului de 500 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii Mănăstirii Putna. După această vizită, Putna, îndeosebi, dar și celelalte mănăstiri au fost „năvălite” de mulțimea turiștilor, mai ales a școlarilor și a studenților (…) Pimen amintea că Ceausescu a fost impresionat la mormântul lui Ștefan și că a observat cum pe o hartă a Moldovei medievale dispusă în Muzeul Mănăstirii îi lipsește teritoriul de până la Nistru și a dispus imediat să fie redată corect harta, și cu Basarabia furată de ruși.

Se vede bine că Ceauşescu era aproape obsedat de Basarabia furată de ruşi de la noi de mai multe ori (1812 / 1940 / 1944). Într-un articol din octombrie 2019 – Cum Ceauşescu s-a plâns la chinezi în anii ’50 că ruşii ne-au furat Basarabia. Curajoasă poziţie… – arătam cum Ceauşescu, aflat într-o vizita în China în anii ’50, i-a spus liderului chinez, Mao Zedong, că Moscova ne-a luat Basarabia, o atitudine foarte curajoasă ţinând cont de faptul că URSS era liderul lumii comuniste.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock