Orgoni Crystal

 

Monedă din 1680 cu imaginea unui OZN pe ea! Sau e doar o ciupercă?

68

blankPe site-ul CoinTalk.com am găsit un post despre o monedă veche din secolul al XVII-lea, pe care apare foarte clar reprezentarea unui OZN. Această monedă este, de fapt, un jeton francez emis în anul 1680, ce a fost utilizat pentru a-i ajuta pe oameni să numere bani, sau a fost folosit ca substitut în jocurile de cărţi şi de noroc. Această monedă era asemănătoare, ca dimensiune, cu miile de alte jetoane ce au fost produse în Europa în secolele XVI şi XVII. Dar această monedă are următoarea particularitate: ea pare să comemoreze un OZN de forma unei farfurii.

Unii cercetători cred că OZN-ul de pe această monedă reprezintă “roata lui Ezechiel” din Biblie. În Vechiul Testament, profetul Ezechiel se pare că s-a întâlnit cu o asemenea farfurie pe care a descris-o în următorii termeni: “„cele patru [roţi] aveau aceeaşi înfăţişare; iar după lucrarea lor erau ca şi cum ar fi fost roată’n roată. Ele înaintau în toate cele patru laturi ale lor şi’n timpul mersului nu se învârteau […] şi când făpturile cele vii se ridicau de la pământ se ridicau şi rotile […] căci duh de viaţă era în roţi…”. Pentru mai multe detalii, accesează acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/rapiri-extraterestre-povestite-in-biblie/

Pe partea din faţă a monezii se poate citi: “OPPORTVNVS ADEST”, care, din limba latină s-ar traduce ca “aici este momentul oportun”. Pe faţa opusă a monezii, pare că se află reprezentat copacul vieţii şi putem citi: “HÆC PER TE AVCTA COLAM”, adică “această creştere să-ţi fie plăcută inimii tale”.

Voi ce credeţi? Este acela un OZN, sau e doar o floare, o ciupercă sau o umbrelă?

blank