Cu exact 5 luni înainte de asasinarea arhiducelui Ferdinand al Austriei, un episcop din Oradea a visat exact scena asasinării


Ştiința modernă a constatat că visele profetice (perceperea unor scene ale viitorului) se identifică în esență cu simple presimțiri având cauze bine precizate. Visele profetice nu sunt de domeniul excepției, ele întâlnindu-se destul de des și chiar la unele persoane obișnuite, care n-au primit acest dar de la zei. Iată cum este relatat un asemenea vis, în jurnalul intim al episcopului Josef Lanyi din Oradea.

„Este ora 3:30 dimineața și 28 ianuarie 1914, când am avut un vis îngrozitor” – precizează episcopul menționat. „Se făcea că m-am așezat la birou pentru a răsfoi corespondența. Deasupra mormanului de scrisori se afla un plic cu chenar negru, având emblema marelui duce (este vorba de arhiducele Francisc Ferdinand, prințul moștenitor al Imperiului Austro-Ungar (1868-1914), nepotul împăratului Franz Josef, căruia episcopul care a avut acest vis i-a fost în tinerețe profesor de limba maghiară), plic pe care i-am recunoscut deîndată scrisul. Am desfăcut plicul și am scos o foaie în a cărei parte de sus era ceva care semăna cu o carte poștală, reprezentând colțul dintre un bulevard și o străduță îngustă, cu altețele lor așezate într-un automobil. În faţa altețelor se afla un general și, alături de șofer, un ofițer. De cele două părţi ale bulevardului, mulțimea… Doi oameni tineri țâșnirâ din acea mulțime și ațintiră revolverele asupra arhiducelui și a soției sale”.

Partea cea mai senzațională a acestui vis riguros relatat în jurnalul episcopului ține de faptul că în respectiva scrisoare se specificau negru pe alb următoarele: „Excelență, dragă Langi, vă comunic că astăzi voi muri la Sarajevo, victima a unui atentat. Vă rog să va rugați pentru mine. Salutări cordiale”. Urma apoi semnătura și datarea respectivei scrisori: „Arhiducele Ferdinand. Sarajevo, 28 iunie 1914, ora trei dimineaţa”.

Firește, după un asemenea vis, cel în cauză, adică episcopul de Oradea nu a mai avut somn, motiv pentru care, tulburat, relatează toate cele visate mamei sale și unui prieten care în acel moment locuia la el și pe care îl trezise din somn. Toți trei conformându-se mesajului din vis s-au dus la capelă unde s-au rugat lui Dumnezeu să-l cruțe pe arhiduce de tragedia care urma să aibă loc. Dar arhiducele a fost totuși asasinat, așa cum prevestise visul. Pe 28 iunie 1914, la Sarajevo fusese asasinat arhiducele Ferdinand…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock