Misteriosul tren cu aur nazist dintr-o mină din Vâlcea – ce s-a întâmplat cu el?


Layout 1

Există o legendă privind un tren de aur nazist, care conţinea multe din bogăţiile Poloniei, şi care a fost îngropat şi ascuns la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. În timpul ocupaţiei naziste (între 1939 şi 1945), Polonia a fost jefuită de un tezaur, incluzând rezervele de aur ale Băncii Naţionale, pietre preţioase şi diferite opere de artă. În mai 1945, existând riscul ca tezaurul să cadă în mâinile ruşilor, nemţii trimit un tren blindat pentru a ascunde acest tezaur. Potrivit legendelor locale, trenul a intrat în tunelul de lângă Castelul Ksiaz (Polonia) şi nu a mai ieşit niciodată. În anul 2015, o ştire făcea înconjurul lumii, precum că doi bărbaţi ar fi descoperit trenul de aur nazist, dar refuză să dezvăluie locul până nu primesc o recompensă substanţială. Până la urmă nu s-a mai întâmplat nimic de atunci, iar trenul de aur nazist din Polonia rămâne deocamdată o legendă…

La fel de „legendă” este şi următoarea poveste, publicată în anul 2016 în cotidianul on-line ramnicuvalceaweek.ro, şi care vorbeşte tot de un presupus tren cu aur îngropat de nazişti în Mina lui Stan din Brezoi (judeţul Vâlcea).

Articolul spune că pe Valea Lotrului s-a explotat aur în două mine: una la Valea lui Stan şi alta la Cataracte. Ambele mine au fost exploatate de nazişti din 1940 până în 23 august 1944, având ca lucrători prizonieri ruşi (circa 1.000). Vine şi ziua de 23 august 1944, când România, în urma loviturii de stat, declară război Germaniei. Un tren plin cu aur se afla în mină; comandamentul nazist de la Mina lui Stan primeşte ordin de a distruge tot; mina este îndesată cu explozibil, iar tot muntele se năruie şi înghite trenul cu aur.

Că este sau nu legendă, nu vom şti poate niciodată. Foarte interesant este însă comentariul unui cititor din acel articol: „Trenul ăla a fost găsit în anii 60. Cunosc povestea de la un martor ocular. Mă mir că cineva a răscolit aceste amintiri…”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO