Medicii făceau în trecut reclame la ţigări; apoi, începând cu 1964, tutunul şi fumatul au început să devină demonizate


Nu este interesant cum istoria revine mereu din nou? Profunzimea istoriei nu ne scapă niciodată. Tutunul a fost fumat de medici și profesioniști din domeniul medical timp de mulți ani. De fapt, tutunul era un lucru normal pe vremuri, acum peste 60 de ani. Fumatul de tutun era normal și considerat sănătos.

„Mai mulți doctori fumează țigări Camel decât orice altă țigară” a fost de fapt o campanie publicitară care a rulat o perioadă, așa cum se vede în reclama vintage mai jos:

Apoi, într-o zi din 1964, totul s-a schimbat. Medicul şef al SUA, Luther Terry, a publicat un raport care a legat fumatul de țigări cu incidenţa cancerului pulmonar. Din acel moment, țigările și tutunul au fost demonizate. Dar de ce?

Este important să ne uităm la istoria tutunului și a nicotinei, pentru a obține o înțelegere mai bună a ceea ce se întâmplă. La un moment dat, s-a schimbat narațiunea despre alcool şi nu am primit povestea completă.

Se pare că tutunul era văzut ca o plantă sacră de bătrânii nativi americani, precum și de șamanii care practicau medicina vegetală în America de Sud. Tutunul era un medicament vegetal normal pentru multe utilizări în domeniul sănătăţii.

Este important să se facă o distincție între tutun și țigări. Planta în sine are calităţi medicinale, dar nu şi fumatul. Ceea ce este important de reținut este că tutunul este planta, iar țigările includ alte substanțe chimice, care, fără îndoială, dăunează sănătății umane, producând cancer şi boli cardiovasculare.

Conform unor studii ştinţifice, nicotina (substanţa activă din planta de tutun) are un rol pozitiv în boli neurologice (ca boala Parkinson sau boala Alzheimer). Vedeţi acest studiu din 2013, de exemplu: [Nicotine and neurologic diseases–even a noxious substance may possess beneficial properties].


Lasă un comentariu