Jim, câinele-minune… putea gândi superior multor oameni! Era chiar în stare să înţeleagă mai multe limbi!


jim cainele minunePoate că cel mai inteligent câine din lume a fost Jim din Sedalina, statul Missouri, SUA. Câinele a început să trezească interes în 1929 ca „minune a pistei de alergări”, ce-i drept, nu, de pildă, ca participant la alergări de câini, ci ca dătător de ponturi la derby. Posesorul său, cumsecadele hotelier San Van Arsdale, îi prezenta lui Jim o listă a cailor participanţi şi setterul londonez punea laba pe numele câştigătorului. Şi aceasta cu mare regularitate. Intrucât aşa ceva nu poate fi ţinut secret multă vreme, cercurile de specialitate s-au grăbit să-i smulgă „câinelui-escroc” masca de pe bot. Fără succes însă.

La numeroasele teste s-a stabilit că talentul de a pronostica al lui Jim nu era decât vârful aisbergului. După cum se părea, el era, în privinţa capacităţii de a gândi şi a instrucţiunii, egal dacă nu chiar superior unor oameni. Profesorii îi dădeau indicaţii complexe în mai multe limbi şi el li se conforma ad litteram.

Câinele a fost cercetat mai de aproape într-un cadru foarte oficial chiar de către corpul legiuitor al statului Missouri. Pentru ca proba să fie şi mai grea, indicaţiile comisiei examinatoare formate din jurişti şi politicieni i s-au dat lui Jim în codul Morse. Pe patrupedul supus sfidării chestiunea aceasta nu l-a împiedicat câtuşi de puţin să le înţeleagă şi să le întâmpine cu reacţia potrivită.

În 1936, cariera uimitorului câine a luat sfârşit. Ca un om ajuns la vârsta senectuţii, el începu să nu mai participe la tumultul din jurul lui. Numai alegerile prezidenţiale l-au mai smuls din letargie. Jim a indicat că următorul preşedinte al SUA va fi Roosevelt. Cu aceasta a infirmat toate rezultatele sondajelor care-l dădeau drept cîştigător sigur pe Landon. Când în 1937 Jim a închis pentru totdeauna ochii săi credincioşi, Roosvelt era deja preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Uimitor!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO